Rieskat on helppo täyttää maukkaasti ja kikherneet ovat oivallinen ruoka-aines. Humuskastike tekee rullista mehukkaita ja ruokaisia.

Vegaaniset herkkurieskat kikherneillä
Helppo ja maukas leivän ja burriton risteytys
Ainesosat
- 2 rullarieskaa (Esim. Fazer)
- 1 tlk kypsiä kikherneitä
Kikherneiden mausteseos
- 1 rkl öljyä
- 1 tl juustokuminaa
- 1 tl valkosipulijauhetta
- 0,5 tl suolaa
- 0,5 tl mustapippurirouhetta
- 0,5 tl paprikajauhetta
- 0,25 tl kanelijauhetta
- 0,25 tl korianterijauhetta
Humuskastike
- 2 valkosipulinkynttä
- 0,75 dl humusta
- 4 tl sitruunamehua
- 1 tl kuivattua tilliä
- 2 rkl vettä
Täytteeksi
- tomaattia
- punasipulia
- salaattia
- korianteria tai lehtipersiljaa
Valmistusohjeet
- Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen
- Huuhtele ja valuta kikherneet, kuivaa kevyesti
- Sekoita mausteöljy kulhossa. Laita kikherneet kulhoon ja sekoita yhteen
- Laita mausteteöljyiset kikherneet leivinpaperin päälle pellille ja paista 25 minuuttia
- Kikherneiden paistuessa tee humuskastike: Kuori ja murskaa valkosipulinkynnet, sekoita kastikeainekset, lisää vettä että kastikkeesta tulee sopivan juokseva
- Täytä rieskat humuskastikkeella, paahdetuilla kikherneillä, tomaattisiivuilla, punasipulisilpulla, salaatinlehdillä, korianterilla sekä lehtipersiljalla
Vinkit ja muistiinpanot
Helppo valmistaa isompikin satsi kerralla - tuplaa ainekset
(Kuva: Unsplash)
Vastaa