Nämä herkkuperunat on helppo valmistaa, mutta sen verran täytyy varautua että valmistelu on aloitettava edellisenä päivänä.

Herkuttelijan vegaaniset lohkoperunat
Kenties parhaat lohkoperunat mitä saa valmistettua
Ainesosat
- 6 isoa Rosamunda-perunaa
- 0,5 dl öljyä (oliivi-, auringonkukka- tai rypsi-)
- 1 tl suolaa
- Sormisuolaa päälle
Valmistusohjeet
- Perunoiden valmistus aloitetaan jo edellisen päivänä: Kuori ja leikkaa perunat isoiksi lohkoiksi. Keitä kiehuvassa reilusti suolatussa vedessä 10 minuuttia tai kunnes perunat ovat juuri ja juuri kypsiä. Valuta, ja säästä hieman keitinvettä. Anna perunoiden jäähtyä
- Ota n. yhden perunan verran erittäin kypsiä lohkoja ja muussaa ne haarukalla. Lisää sekaan keitinvettä, jolloin saat kevyen "puuterimaisen" taikinan. Kieritä muut lohkot tässä taikinassa ja siirrä yksitellen leivinpaperin päälle jääkaappiin yöksi. Lohkot eivät saa olla päällekäin
- Seuraavana päivänä laita pellille leivinpaperi, lorauta öljyä päälle ja kuumenna 200-asteisessa uunissa 5 minuuttia
- Ota pelti uunista ja asettele perunat sille. Mausta suolalla
- Laita uuniin ja paista 35 minuuttia, jonka jälkeen käännä perunat ja nosta lämpötila 225 asteeseen
- Paista vielä 20 minuuttia tai kunnes perunat ovat rapeita ja sopivan ruskeita. Tarkkaile paistaessa että perunat eivät pala
- Ota valmiit perunat uunista ja ripottele pinnalle sormisuolaa
Vinkit ja muistiinpanot
Maistuu minkä vaan dipin tai ketsupin kanssa.
(Kuva: Unsplash)
Kiitos reseptistä! Laitetaanko kaikki öljy leivinpaperille uuniin? Puoli desiä kuulostaa isolta määrältä!
Hei! Peruskokoiselle pellille se on sopiva määrä ja peittää pellin pinnan, jolloin perunat saavat sopivasti rasvaisuutta – mutta ei kuitenkaan friteerausastetta. Saattaa olla että isolla pellillä toimii paremmin ilman leivinpaperia, mikäli se öljy pääsisi muuten paperin alle.
Ystävällisin terveisin, ylläpito 🙂