• Hyppää ensisijaiseen valikkoon
  • Hyppää pääsisältöön
sipsikaljavegaanit logo

Sipsikaljavegaanit

Sipsejä, kaljaa, karkkia ja muuta vegaanista herkkua!

  • Etusivu
  • Reseptit
  • Elintarvikkeet
  • Yhteystiedot
  • Show Search
Hide Search
Etusivu » Vegaaniset reseptit » Herkuttelijan vegaaniset lohkoperunat
perunoita vadissa

Herkuttelijan vegaaniset lohkoperunat

Siirry reseptiin Tulosta resepti

Nämä herkkuperunat on helppo valmistaa, mutta sen verran täytyy varautua että valmistelu on aloitettava edellisenä päivänä.

perunoita vadissa

Herkuttelijan vegaaniset lohkoperunat

Kenties parhaat lohkoperunat mitä saa valmistettua
Tulosta resepti Pin -resepti
Valmistusaika 1 d 1 hr 40 min
Aterialaji lisuke
Keittiö suomalainen
Annoksia 4

Ainesosat
  

  • 6 isoa Rosamunda-perunaa
  • 0,5 dl öljyä (oliivi-, auringonkukka- tai rypsi-)
  • 1 tl suolaa
  • Sormisuolaa päälle

Valmistusohjeet
 

  • Perunoiden valmistus aloitetaan jo edellisen päivänä: Kuori ja leikkaa perunat isoiksi lohkoiksi. Keitä kiehuvassa reilusti suolatussa vedessä 10 minuuttia tai kunnes perunat ovat juuri ja juuri kypsiä. Valuta, ja säästä hieman keitinvettä. Anna perunoiden jäähtyä
  • Ota n. yhden perunan verran erittäin kypsiä lohkoja ja muussaa ne haarukalla. Lisää sekaan keitinvettä, jolloin saat kevyen "puuterimaisen" taikinan. Kieritä muut lohkot tässä taikinassa ja siirrä yksitellen leivinpaperin päälle jääkaappiin yöksi. Lohkot eivät saa olla päällekäin
  • Seuraavana päivänä laita pellille leivinpaperi, lorauta öljyä päälle ja kuumenna 200-asteisessa uunissa 5 minuuttia
  • Ota pelti uunista ja asettele perunat sille. Mausta suolalla
  • Laita uuniin ja paista 35 minuuttia, jonka jälkeen käännä perunat ja nosta lämpötila 225 asteeseen
  • Paista vielä 20 minuuttia tai kunnes perunat ovat rapeita ja sopivan ruskeita. Tarkkaile paistaessa että perunat eivät pala
  • Ota valmiit perunat uunista ja ripottele pinnalle sormisuolaa

Vinkit ja muistiinpanot

Maistuu minkä vaan dipin tai ketsupin kanssa.
Avainsana lohkoperunat, perunat, ranskalaiset

(Kuva: Unsplash)

Kirjoittanut:
Ville Vankkuri
Julkaistu:
01.12.2021
Kommentit:
2 kommenttia

Kategoriat: Reseptit

Lukijan vuorovaikutus

Kommentit

  1. Luana

    03.12.2021 02:11

    Kiitos reseptistä! Laitetaanko kaikki öljy leivinpaperille uuniin? Puoli desiä kuulostaa isolta määrältä!

    Vastaa
    • Ville Vankkuri

      03.12.2021 20:52

      Hei! Peruskokoiselle pellille se on sopiva määrä ja peittää pellin pinnan, jolloin perunat saavat sopivasti rasvaisuutta – mutta ei kuitenkaan friteerausastetta. Saattaa olla että isolla pellillä toimii paremmin ilman leivinpaperia, mikäli se öljy pääsisi muuten paperin alle.
      Ystävällisin terveisin, ylläpito 🙂

      Vastaa

Vastaa Peruuta vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Recipe Rating




Explore more

Get our Travel Guide Get Inspiration Get Connected
sipsi kalja vegaanit

Footer

Sipsikaljavegaanit.fi

Origodesign Oy
Iso Roobertinkatu 15 B 8
00120 Helsinki

info@sipsikaljavegaanit.fi

Copyright © 2023 · Origodesign Oy · All rights reserved · Tietoturva ja yksityisyys · Kirjaudu sisään

Sipsikaljaveganismi sosiaalisessa mediassa

  • Facebook
  • GitHub
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube