Raparperi-mansikka-kakku yhdistää kaksi kesäistä makua ja toimii raikkaana tarjottavana vaikkapa brunssilla!

Kesäinen raparperi-mansikka-kakku
Vegaaninen herkku, joka sopii kaikille herkkusuille
Ainesosat
Kakkupohja
- 150 g kaurakeksejä
- 50 g mantelijauhetta
- 1,5 tl kanelia
- 80 g margariinia
Raparperi-mansikkasose
- 1 dl raparperipaloja
- 1,5 dl mansikoita
- 2 rkl sokeria
- 1 tl sitruunamehua
Täyte
- 2,5 dl kaura-vispikermaa
- 300 g oatly-tuorejuustoa
- 1 dl sokeria
- 1 tl vaniljasokeria
- 1,5 dl mansikka-raparperisosetta (ohje alla)
- 2 tl agar agar -hyytelöimisainetta
Raparperikiille
- 200 g raparperia
- 2,5 rkl sokeria
- 1 dl vettä
- 1 tl vaniljasokeria
- 0,5 tl agar agar -hyytelöimisainetta
Koristeluun
- mansikoita
- sokerihelmiä
- syötäviä kukkia
- raparperin kuorta
Valmistusohjeet
Kakkupohja
- Asettele leivinpaperi vuoan pohjalle. Irtopohjavuoka on kätevin. Käytä vuoassa muovista reunakalvoa, mikäli mahdollista
- Murskaa keksit joko käsin tai blenderissä, sekloit joukkoon mantelijauhe sekä kaneli
- Sulata margariini ja sekoita se keksimurskeeseen
- Painele seos vuoan pohjalle kevyesti ja laita vuoka jääkaappiin
Raparperi-mansikka-sose
- Mittaa soseaineet kattilaan ja kiehauta
- Anna raparperin ja mansikoiden pehmetä kunnolla
- Survo sose tasaiseksi sauvasekoittimella ja jäähdytä
Täyte
- Vatkaa kaura-vispikerma vaahdoksi
- Mittaa sokeri ja tuorejuusto kulhoon, sekoita tasaiseksi
- Laita raparperi-mansikka-sose pieneen kattilaan ja sekoita agar agar -jauhe soseeseen
- Kuumenna seos ja anna kiehua 1-2 minuuttia sekoittaen
- Kaada kuuma seos tasaisena nauhana tuorejuustoseokseen, koko ajan vatkaten
- Nostele kaura-vispikermavaahto seokseen ja kääntele massa pohjaa myöten, jotta kaikki ainekset sekoittuvat
- Kaada massa keksipohjan päälle vuokaan ja laita kakku hyytymään jääkaappiin n. 3 tunniksi
Raparperikiille
- Mittaa raparperi, sokeri ja vesi kattilaan
- Kuumenna seosta miedolla lämmöllä kunnes raparperit ovat hajonneet
- Lisää agar agar ja keitä seosta n. 2 minuuttia
- Kaada kiille lastaa tai lusikkaa apuna käyttäen kakun pinnalle
- Anna kakun vielä jäähtyä jääkaapissa n. puoli tuntia
Koristeet
- Koristele kakku ennen tarjouilua
Vinkit ja muistiinpanot
Juomaksi sopii kuiva tai puolikuiva kuohuviini.
Vastaa