• Hyppää ensisijaiseen valikkoon
  • Hyppää pääsisältöön
sipsikaljavegaanit logo

Sipsikaljavegaanit

Sipsejä, kaljaa, karkkia ja muuta vegaanista herkkua!

  • Etusivu
  • Reseptit
  • Elintarvikkeet
  • Yhteystiedot
  • Show Search
Hide Search
Etusivu » Vegaaniset reseptit » Kesäinen raparperi-mansikka-kakku
Raparperia

Kesäinen raparperi-mansikka-kakku

Siirry reseptiin Tulosta resepti

Raparperi-mansikka-kakku yhdistää kaksi kesäistä makua ja toimii raikkaana tarjottavana vaikkapa brunssilla!

Raparperia

Kesäinen raparperi-mansikka-kakku

Ville Vankkuri
Vegaaninen herkku, joka sopii kaikille herkkusuille
Tulosta resepti Pin -resepti
Valmistusaika 4 tuntia
Aterialaji jälkiruoka, kakku
Keittiö perinteinen
Annoksia 6

Ainesosat
  

Kakkupohja

  • 150 g kaurakeksejä
  • 50 g mantelijauhetta
  • 1,5 tl kanelia
  • 80 g margariinia

Raparperi-mansikkasose

  • 1 dl raparperipaloja
  • 1,5 dl mansikoita
  • 2 rkl sokeria
  • 1 tl sitruunamehua

Täyte

  • 2,5 dl kaura-vispikermaa
  • 300 g oatly-tuorejuustoa
  • 1 dl sokeria
  • 1 tl vaniljasokeria
  • 1,5 dl mansikka-raparperisosetta (ohje alla)
  • 2 tl agar agar -hyytelöimisainetta

Raparperikiille

  • 200 g raparperia
  • 2,5 rkl sokeria
  • 1 dl vettä
  • 1 tl vaniljasokeria
  • 0,5 tl agar agar -hyytelöimisainetta

Koristeluun

  • mansikoita
  • sokerihelmiä
  • syötäviä kukkia
  • raparperin kuorta

Valmistusohjeet
 

Kakkupohja

  • Asettele leivinpaperi vuoan pohjalle. Irtopohjavuoka on kätevin. Käytä vuoassa muovista reunakalvoa, mikäli mahdollista
  • Murskaa keksit joko käsin tai blenderissä, sekloit joukkoon mantelijauhe sekä kaneli
  • Sulata margariini ja sekoita se keksimurskeeseen
  • Painele seos vuoan pohjalle kevyesti ja laita vuoka jääkaappiin

Raparperi-mansikka-sose

  • Mittaa soseaineet kattilaan ja kiehauta
  • Anna raparperin ja mansikoiden pehmetä kunnolla
  • Survo sose tasaiseksi sauvasekoittimella ja jäähdytä

Täyte

  • Vatkaa kaura-vispikerma vaahdoksi
  • Mittaa sokeri ja tuorejuusto kulhoon, sekoita tasaiseksi
  • Laita raparperi-mansikka-sose pieneen kattilaan ja sekoita agar agar -jauhe soseeseen
  • Kuumenna seos ja anna kiehua 1-2 minuuttia sekoittaen
  • Kaada kuuma seos tasaisena nauhana tuorejuustoseokseen, koko ajan vatkaten
  • Nostele kaura-vispikermavaahto seokseen ja kääntele massa pohjaa myöten, jotta kaikki ainekset sekoittuvat
  • Kaada massa keksipohjan päälle vuokaan ja laita kakku hyytymään jääkaappiin n. 3 tunniksi

Raparperikiille

  • Mittaa raparperi, sokeri ja vesi kattilaan
  • Kuumenna seosta miedolla lämmöllä kunnes raparperit ovat hajonneet
  • Lisää agar agar ja keitä seosta n. 2 minuuttia
  • Kaada kiille lastaa tai lusikkaa apuna käyttäen kakun pinnalle
  • Anna kakun vielä jäähtyä jääkaapissa n. puoli tuntia

Koristeet

  • Koristele kakku ennen tarjouilua

Vinkit ja muistiinpanot

Juomaksi sopii kuiva tai puolikuiva kuohuviini.
Avainsana aamiainen, brunssi, herkku, juhlat, juustokakku, kakku, makea, mansikka, mansikka-raparperi, raparperi, syntymäpäivät

Kirjoittanut:
Ville Vankkuri
Julkaistu:
10.08.2021
Kommentit:
Ei vielä kommentteja

Kategoriat: Reseptit

Lukijan vuorovaikutus

Vastaa Peruuta vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Recipe Rating




Explore more

Get our Travel Guide Get Inspiration Get Connected
sipsi kalja vegaanit

Footer

Sipsikaljavegaanit.fi

Origodesign Oy
Iso Roobertinkatu 15 B 8
00120 Helsinki

info@sipsikaljavegaanit.fi

Copyright © 2023 · Origodesign Oy · All rights reserved · Tietoturva ja yksityisyys · Kirjaudu sisään

Sipsikaljaveganismi sosiaalisessa mediassa

  • Facebook
  • GitHub
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube