Kukkakaaliwingsit ovat loistava naposteltava, ja sopivat erittäin hyvin dipattavaksi. Isommalle porukalle kannattaa tehdä ainakin tupla-annos.

Kukkakaaliwingsit chilillä
Wingsit ovat loistavaa naposteltavaa erilaisten dippien kanssa, ne sopivat myös aterian lisukkeeksi
Ainesosat
- 1 kukkakaali (n. 500g)
- 1,5 dl kikhernejauhoja
- 1 tl savupaprikajauhetta
- 1 tl sipulijauhetta
- hyppysellinen suolaa
- 1,5 dl vettä
- 1 dl chilikastiketta
- 1 rkl öljyä
Valmistusohjeet
- Laita uuni kuumenemmaan 225-asteeseen
- Pese kukkakaali ja irrota nuput sopivan kokoisina "wingseinä"
- Sekoita kikhernejauhot, savupaprikajauhe, sipulijauhe sekä suola
- Lisää vesi ja sekoita tasaiseksi. Anna taikinan tasaantua n. 5 minuuttia. Mikäli taikina on liian vetistä, lisää hieman jauhoja ja anna tasaantua uudelleen.
- Kasta kukkakaalipalat taikinaan ja asettele ne leivinpaperin päälle uunipellille
- Paista n. 25 minuuttia. Käännä wingsit puolessa välissä.
- Sekoita chilikastike ja öljy ja sivele wingsit sillä. Paista vielä 5 minuuttia.
Vinkit ja muistiinpanot
Juomaksi sopii esimerkiksi kylmä olut tai siideri
(Kuva: Unsplash)
Vastaa