Makkaraperunat on yksi suomalaisen grilli-, tori- sekä huvipuistokulttuurin kulmakivistä. Harva lapsi ei ole kerran elämässään makkaraperunoita maistanut. Tässä hyödyllinen lisä vegaanireseptien arkistoon!

Makkaraperunat ilman makkaraa
Klassikkoannos lihattomana
Ainesosat
Raaka-aineet
- 1 kg perunaa
- 1,5 l vettä
- 2 tl suolaa
- 4 rkl öljyä
- 1 tl grillimaustetta
- 300 g kylmäsavu-jalotofua (1 pkt)
Mausteet
- hienonnettua punasipulia
- ketsuppia
- sinappia
Pikapikkelsikurkut
- 1 kurkku
- 1 kevätsipuli
- 1 pss retiisejä
Pikkelsiliemi
- 2 dl vettä
- 0,5 dl valkoviinietikkaa
- 0,5 dl sokeria
- 1 tl suolaa
Valmistusohjeet
- Laita perunat kiehumaan 15 minuutiksi. Anna kypsien perunoiden jäähtyä ja viipaloi ne ranskanperuna-suikaleiksi. Kaada öljy perunoiden päälle ja lisää grillimauste.
- Sekoita viipaloitu kylmäsavutofu perunoiden sekaan. Asettele seos pellille ja kypsennä 20 minuuttia 220-asteisessa uunissa.
- Raasta kurkku, hienonna kevätsipuli ja retiisit. Sekoita liemeen ja aseta jääkaappiin n. 30 minuutiksi tekeytymään.
- Valmistele annos, mausta ja viimeistele pikkelsillä!
Vinkit ja muistiinpanot
Pätevä ruoka vaikkapa grillauksen kanssa.
(Kuva: Pixabay)
Vastaa