Maukas resepti, jonka voi kasvattaa vaikka kuinka isolle porukalla. Jokaiselle jotakin josta tykkää ja tätä voi syödä vaikka koko illan!
Meze on Lähi-idän, itäisen Välimeren ja Balkanin alueilla suosittu alkuruokalajitelma. Sana meze tulee persian kielen sanasta مزیدن mazzidan, maistaa. Mezet ovat samankaltaisia kuin espanjalaiset tapakset.

Nopea vegaaninen Meze-lautanen
Ruokaisa alkuruokalajitelma, joka sopii toki kevyeksi pääruoaksikin
Ainesosat
- 20 falafelpyörykkää
- 2,5 dl couscousta tai kvinoaa
- 2 dl punaisia linssejä
- 1 lehtisalaatti
- 500 g kirsikkatomaatteja
- 1 dl oliiveja
- 1 dl purkkikikherneitä
- 1 prk hummusta
- 1 pkt paketti olivinadea
- 4 tl harissatahnaa
- 4 siivua siivua juurileipää
Valmistusohjeet
- Lämmitä falafelit uunissa tai paista pannulla
- Keitä couscous tai kvinoa, valuta siivilässä
- Valuta siivilässä oliivit, kikherneet sekä linssit, pese vihannekset, viipaloi leipä
- Asettele eri ruokalajit lautaselle tarjoilukuntoon
Vinkit ja muistiinpanot
Tämä on perusversio, on helppo lisätä omia suosikkeja sekä annostella määrät oman maun mukaan. Isommalle porukalla tämä resepti on helppo esimerkiksi tuplata. Voit myös tehdä jokaiselle oman lautasen valmiiksi.
(Kuva: Unsplash)
Vastaa