Pasta Bolognese tai Spagetti Bolognese on italialainen perinneherkku, joka sopii hyvin hieman terveellisempään mättötarpeeseen.

Pasta Bolognese / Nyhtökaura
Pasta Bolognese on nopea ja helppo kotiherkku!
Ainesosat
- 250 g paketti nyhtökauraa (kokeile eri makuja)
- 1 sipuli
- 2 valkosipulinkynttä
- 2 porkkanaa
- 2 lehtisellerinvartta
- 2 rkl oliiviöljyä
- 400 ml tomaattimurskaa (1 tölkki)
- 4 dl kasvislientä (halutessasi osa valkoviiniä)
- mustapippurirouhetta
- ripaus suolaa
- 400 g pastaa
- vegaanista prosociano-parmesania (tai muuta voimakasmakuista vegaanista juustoa)
Valmistusohjeet
- Laita pasta kiehuvaan suolalla maustettuun veteen
- Pilko sipuli, valkosipulinkynnet, porkkana ja lehtisellerin varret
- Paista kasviksia n. 5 minuuttia oliiviöljyssä
- Pilko nyhtökautaa hieman pienemmäksi ja lisää se pannulle, kuullota vielä muutama minuutti
- Lisää tomaattimurska ja kasvisliemi. Mausta suolalla ja pippurilla
- Anna kastikkeen kiehahtaa
- Siivilöi pasta ja sekoita se bologneseen
- Tarjoile juustoraasteen kanssa
Vinkit ja muistiinpanot
Bolognesen kanssa sopii erinomaisesti Chianti
Vastaa