Portobellosieni on oivallinen täyte burgeriin. Sen rakenne on sopivan tiivis ja se antaa täyteläisen maun burgerille. Coleslaw toimii hyvin ruokaisana lisätäytteenä.

Portobelloburgeri coleslaw-täytteellä
Portobello on maukas sieni, joka sopii hyvin vegaaniburgerin väliin.
Ainesosat
Burgeri
- 4 portobellosientä
- 4 hampurilaissämpylää
Marinadi
- 2 rkl rypsiöljyä
- 2 rkl sitruunamehua
- 1 rkl soijakastiketta
- 1 rkl inkiväärisilppua
- 1 murskattu valkosipulinkynsi
- 1/2 punaista chiliä
Coleslaw
- 1/4 varhais- tai pientä kaalia
- 1 porkkana
- 1 dl vegejogurttia
- 2 rkl majoneesia (esim. Hellmann’s Vegan Mayo)
- 1 rkl vege-chiliketsuppia
- hyppysellinen suolaa
Valmistusohjeet
Sienten marinointi
- Poista sienistä kannat ja laita sienet mouvipussiin
- Sekoita marinadi ja kaada sientien sekaan, lisää halutessasi hieman silputtua chiliä
- Kääntele ja painele varoen pussia siten että portobellot ovat hyvin marinadin peitossa, anna maustua 2-4 tuntia
Coleslaw
- Suikaloi porkkana ja kaali, sekoita jogurtin ja majoneesin kanssa. Lisää chiliketsuppi ja suola
Burgerin valmistus
- Poista sienet pussista ja anna marinadin valua pois niiden pinnalta
- Grillaa tai paista sieniä n. 2 minuuttia molemmilta puolila
- Paahda sämpylät grillillä tai paahtimessa (Tai kuumalla pannulla)
- Kokoa portobelloburgeri: Aseta sämpylän pohjalle salaatinlehti tai pari, sitten sieni, kaalisalaatti ja lopuksi kastike. Mausta mustapippurilla ja paina varovasti sämpylän kansi päälle. Halutessasi paina iso cocktailtikku burgerin läpi, jotta se pysyy paremmin kasassa.
Vinkit ja muistiinpanot
Juomaksi tietenkin colajuoma, olut tai siideri
(Kuva: Pixabay)
Vastaa