Karkkeja on helppo kuorruttaa suklaalla. Näin voit taikoa perusmässystä hieman spesiaalimpaa herkutteluruokaa.
Lisää vegaanisia karkkeja löydät Vegaanituotteet-sivustolta.

Suklaakuorrutteiset lakupalat
Lakuja on monenlaisia, kokeile voit kokeilla myös muita laku-suklaa-yhdistelmiä samalla reseptillä
Ainesosat
- Vegaanista lakua, esim. Panda-lakupala (250g) tai Halva-lakumatto (4 pakettia)
- Tummaa maidotonta suklaata (esim. Pirkka tai Panda)
Valmistusohjeet
Suklaan sulattaminen vesihauteessa
- Lisää pari senttimetriä vettä kattilan pohjalle
- Kuumenna vesi höyryäväksi, mutta ei kiehuvaksi
- Paloittele suklaa esim. metallikulhoon. Nosta kulho kattilan päälle. Varmista, että vesihöyryä ei pääse suklaamassaan
- Sekoita suklaata, kunnes se on sulanut tasaiseksi
Kuorruttaminen
- Ota lakupala cocktail-tikun päähän ja pyörittele sulassa suklaassa, nosta leivinpaperille
- Mikäli käytät lakumattoa, aseta lakumatot leivinpaperille ja kaada suklaa kaapimen avulla niiden päälle
- Aseta kuorrutetut lakut jääkaappiin n. 10 minuutiksi
- Tarjoile sellaisenaan tai muiden vegaanisten irtokarkkien kera
Vinkit ja muistiinpanot
Sopii kaikille ja helppo valmistaa isompikin satsi kerralla
Vastaa