Helppo naposteltava, joka sopii herkutteluun tai ruoan sivuun. Vegaanisessa versiossa oikeastaan ainoa huomioitava seikka on rasva.

Valkosipulipatongit
Perinteinen herkku, joka on helppo valmistaa
Ainesosat
- 2 esipaistettua patonkia
- 150 g margariinia tai muuta kasvirasvalevitettä
- 4 isoa valkosipulinkynttä
- 1,5 dl hienonettuja yrttejä, esim. ruohosipulia, basilikaa, persiljaa
- 0,5 tl suolaa, tai maun mukaan
- rouhittua mustapippuria
Valmistusohjeet
- Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen
- Ota esipaistetut patongit kääreestä (tai sämpylät) ja leittaa syviä viiltoja terävällä veitsellä. Varo ettei patonkin kuitenkaan katkea
- Hienonna, raasta tai purista valkosipulinkynnet. Silppua yritit
- Sekoita levite, valkosipuli ja yrtit, mausta suolalla ja pippurilla. Levitä voiveitsellä patongin viiltoihin
- Paista uunin keskitasolla n. 10-15 minuuttia, kunnes patongit ovat sopivan kultaisia
Vinkit ja muistiinpanot
Valkosipulipatongit sopivat esimerkiksi illanistujaisiin ja niiden kanssa voi juoda lasillisen kuivaa valkoviiniä, tai vissyä
(Kuva: Unsplash)
Vastaa