Vegaanisen carpaccion voi valmistaa kätevästi esimerkiksi avokadosta. Tämä alkupala tai lisuke sopii hyvin jokaiseen makuun.

Vegaaninen avokadocarpaccio
Herkullinen ja terveellinen alkupala
Ainesosat
- 2 kypsää avokadoa
- Puolikas chilipalko
Kastike
- 1 rkl seesamiöljyä
- 1 rkl seesaminsiemeniä
- 1 rkl sitruunan mehua
- 2 tl tamaria (tai soijakastiketta)
- 1 tl hunajaa tai vaahterasiirappia
- Suolaa ja mustapippuria maun mukaan
Valmistusohjeet
- Sekoita kastikkeen ainekset keskenään sauvasekoittimella. Arvio suolan ja pippurin tarve
- Halkaise avokadot, poista kivet ja kuoret ja viipaloi siivuiksi. Asettele carpaccio-tarjoilulautaselle
- Halkaise chili, poista siemenet ja leikkaa siivuiksi
- Kaada kastiketta ja ripottele seesaminsiemeniä sekä chilipaloja avokadojen päälle
Vinkit ja muistiinpanot
Mikäli syöjiä on enemmän kuin kaksi, resepti on helppo tuplata
(Kuva: Pixabay)
Vastaa