Ruokaisat salaatit on helppo valmistaan herniksen avulla. Meloni tuo mukava raikkaan lisän tähän lounaaseen.

Vegaaninen barbeque-salaatti
Tämä BBQ-salaatti valmistuu näppärästi herniksestä
Ainesosat
- 1 kesäkurpitsa
- Puolikas nippu parsaa
- Chilirouhetta
- Suolaa
- 100 g hernistä
- 2 dl vettä
- 0,5 dl barbeque-kastiketta
- Puolikas cantaloupe-meloni
- 100 g salaattisekoitusta (esim. rucola, pinaatti, vuonankaali)
- 0,5 dl pekaanipähkinöitä
- 2 rkl balsamicoa
- Öljyä paistamiseen
Valkosipuli-majoneesi
- 1 dl majoneesia
- 2 valkosipulinkynttä
- Chilirouhetta
Valmistusohjeet
- Paista siivutettu kesäkurpitsa sekä parsat runsaassa öljyssä. Paistaessa sivele kesäkurpitsalle öljyä sekä mausta suolalla ja chilirouheella
- Laita hernis ja 2dl vettä kuumalle pannulle, paista puoli minuuttia. Lisää barbeque-kastike ja paista vielä n. 2 minuuttia
- Valkosipulimajoneesi: Purista valkosipulinkynnet ja sekoita ne majoneesin kanssa. Lisää chilirouhe
- Rakenna annos asettamalla pohjalle salaatti. Mausta balsamicolla. Lisää päälle kesäkurpitsa, parsa, siivutettu meloni sekä hernispaistos. Viimeistele pekaanipähkinöillä sekä valkosipulimajoneesilla
Vinkit ja muistiinpanot
Mikäli sinulle on grillausmahdollisuus, se on suositeltava kesäkurpitsaan ja parsaan
(Kuva: Unsplash)
Vastaa