• Hyppää ensisijaiseen valikkoon
  • Hyppää pääsisältöön
sipsikaljavegaanit logo

Sipsikaljavegaanit

Sipsejä, kaljaa, karkkia ja muuta vegaanista herkkua!

  • Etusivu
  • Reseptit
  • Elintarvikkeet
  • Yhteystiedot
  • Show Search
Hide Search
Etusivu » Vegaaniset reseptit » Vegaaninen BLT-sandwich
BLT-leipä

Vegaaninen BLT-sandwich

Siirry reseptiin Tulosta resepti

BLT-leipä on loistava välipala, tai sopii myös lounaaksi. Se on täyttävä ja ruokaisia. Maistuu parhaiten kun pekoni on lämmintä, mutta käy myös kylmänä vaikkapa eväänä reissussa tai työpaikalla!

BLT-leipä

Vegaaninen BLT-sandwich

Bacon, lettuce, tomato - kuolematon yhdistelmä
Tulosta resepti Pin -resepti
Valmistusaika 25 pöytäkirja min
Aterialaji leipä, sandwich
Keittiö amerikkalainen
Annoksia 3

Ainesosat
  

Punasipulipikkelsi

  • 0,5 punasipulia
  • 3 rkl punaviinietikkaa
  • 3 rkl sokeria
  • 3 rkl vettä

Majoneesiseos

  • 0,75 dl vegaanista majoneesia
  • 0,5 rkl arrabiata-pestoa

Vöner-pekoni

  • 1 pkt vöneriä
  • 1-2 rkl rypsiöljyä
  • 1 rkl tomaattipyrettä
  • 1 tl savuaromia
  • 1 tl savupaprikajauhetta
  • 1 tl chilijauhetta (tai maun mukaan)
  • 1 tl sipulijauhetta
  • 1 rkl fariinisokeria

BLT-leipä

  • 3 isoa siivua haluamaasi vaaleaa leipää (esim. vehnä tai kaura). Voit käyttää kokoleipää tai valmiita siivuja
  • 1 iso avokado
  • 0,5 limen mehu
  • ripaus suolaa
  • Haluamaasi vihreää salaattia
  • 2 tomaattia

Valmistusohjeet
 

Punasipulipikkelsi

  • Kuori ja siivuta punasipuli ohuiksi siivuiksi. Sekoita muiden pikkelsiainesten kanssa purkkiin
  • Anna maustua jääkaapissa 15 - 60 minuuttia. Parhaan tuloksen saat kun annat olla yön yli

Majoneesiseos

  • Sekoita majoneesi ja arrabiata-pesto
  • Hienosäädä maku haluamaksesi aloitamalla osalla reseptin pestosta ja lisää vähitellen - samalla maistellen

Vöner-pekoni

  • Kuumenna vöner pannulla öljyssä. Käytä keskilämpöä, sillä vöner palaa helposti pilalle
  • Hajota vöner puulastalla palasiksi ja sekoita kevyesti joukkoon loput pekoniainekset
  • Anna tekeytyä miedolla lämmöllä n. 5 minuuttia

BLT-leipä

  • Reseptistä tulee 3 leipää eli tarvitset 6 leipäsiivua
  • Siivuta tomaatit. Muussaa avokado haarukalla kulhossa ja sekoita joukkoon lime sekä suola
  • Leikkaa leivästä reilut siivut ja paista niitä oliiviöljyssä että saavat ruskean pinnan (kuuma pannu)
  • Täytä leipä: Sivele ohut kerros majoneesia sekä pohjaan että kanteen. Levitä avokadotahnaa pohjalle. Asettele sen päälle punasipulipikkelsiä, tomaattisiivuja, vöner-pekonia ja lopuksi vihersalaattia
  • Paina kansi päälle ja halutessasi kiinnitä grillitikulla ja leikkaa leipä kahteen osaan

Vinkit ja muistiinpanot

Mikäli haluat valmista vegepekonia, sitä on mm. wheaty vegepekoni. BLT-leipää voi toki muutenkin nopeuttaa valmistuotteilla mutta sitten se alkaakin olla jo perusvoileipä 😀
Avainsana blt, blt-sandwich, kahvileipä, leipä

(Kuva: Unsplash)

Kirjoittanut:
Ville Vankkuri
Julkaistu:
10.11.2021
Kommentit:
Ei vielä kommentteja

Kategoriat: Reseptit

Lukijan vuorovaikutus

Vastaa Peruuta vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Recipe Rating




Explore more

Get our Travel Guide Get Inspiration Get Connected
sipsi kalja vegaanit

Footer

Sipsikaljavegaanit.fi

Origodesign Oy
Iso Roobertinkatu 15 B 8
00120 Helsinki

info@sipsikaljavegaanit.fi

Copyright © 2023 · Origodesign Oy · All rights reserved · Tietoturva ja yksityisyys · Kirjaudu sisään

Sipsikaljaveganismi sosiaalisessa mediassa

  • Facebook
  • GitHub
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube