Brownie on loistava jälkiruoka tai kahvin kylkiäinen. Hieman mokkapalaa täyteläisempi koostumus on monen mielestä mukavampi. Vadelmat ovat kirpsakka lisä marmoripintaan!

Vegaaninen brownie vadelmilla
Helppo brownie, joka ei jätä ketään kylmäksi!
Ainesosat
Taikina
- 200 g vegaanista tummaa suklaata
- 0,5 dl öljyä
- 2 dl sokeria
- 2,5 dl kaurajuomaa (esim. gluteeniton valio oddlygood)
- 3 dl vehnäjauhoja
- 1 rkl kaakaojauhetta
- 1 tl leivinjauhetta
- ripaus suolaa
Pinnalle
- 200 g vegaanista vanilja-maitorahkaa (esim. 1 prk valio oddlygood bake and dessert vaniljaa)
- 100 g vadelmia
Valmistusohjeet
- Sulata suklaa vesihauteessa
- Sekoita suklaa ja muut taikina-aineksen tasaiseksi
- Vuoraa n. 25x20cm uunivuoka leivinpaperilla ja levitä taikina tasaiseksi
- Lusikoi rahka taikinan päälle ja vetele sitä tikulla tai veitsellä muodostaen marmorikuvioita
- Lisää vadelmat pinnalle
- Paista 175-asteisessa uunissa 30 minuuttia
Vinkit ja muistiinpanot
Vadelmat voi jättää pois tai niiden tilalle voi vaihtaa oman suosikkimarjan. Suositeltavaa on kuitenkin hieman kirpsakka maku. ps. Kuvassa ei näy marmorointia
(Kuva: Unsplash)
Vastaa