Chiliä meksikolaisittain. Klassikkoruoka on helppo tehdä vegaaniseksi ja se sopii riisin kanssa tai vaikkapa tortillojen täytteenä.

Vegaaninen chili con carne - chili sin carne (nyhtökaurasta)
Nimestä huolimatta tässä ei ole lihaa (carne) eli käytännössä chili sin carne
Ainesosat
- 1 sipuli
- 2 valkosipulinkynttä
- 1 punainen paprika
- 1 mietoa punaista chiliä
- 2 rkl öljyä
- 1 tlk tomaattimurskaa
- 2 dl vettä
- 250 g nyhtökauraa (gold & green mexico) (1 rasia)
- 1 tlk kidneypapuja suolaliemessä
- 0,5 tl suolaa
- 1 limen mehu
- korianteria hienonnettuna
Valmistusohjeet
- Kuori ja silppua sipuli, purista valkosipulinkynnet
- Poista paprikasta kanta ja siemenet, samoin chileistä. Kuutioi paprika ja hienonna chili
- Kuullota sipulia ja valkosipulia reilussa öljyssä muutama minuutti. Lisää vesi ja tomaattimurskta, keitä 5 minuuttia
- Sekoita joukkoon paprika, chili, nyhtökaura sekä valutetut ja huuhdotut pavut
- Hauduta noin 5 minuuttia. Mausta suolalla oman maun mukaan
- Purista päälle limen mehua ja ripottele korianteria. Tarjoa riisin kanssa tai tortillojen täytteenä
Vinkit ja muistiinpanot
Todennäköisesti haluat kokeilla myös tulisempaa versiot: Sekoita joukkoon osa chilinsiemenistä. Mikäli ei ole kiire, hauduta tätä pitkään, maut tasaantuvat mukavasti!
(Kuva: Unsplash)
Vastaa