Falafelpihvi on varsin helppo valmistaa tölkki-kikherneistä. Maittavan purilaisen viimeistelee avokado sekä vegesavujuusto. Herkku sopii joka aterialle.

Vegaaninen falafelburgeri
Maittava purilainen, jossa pihvi valmistetaan itse
Ainesosat
Falafelpihvit
- 380 g Kikherneitä suolaliemessä (1 tlk)
- 1 tl tahinia
- 1 valkosipulinkynsi
- 1 punainen chilipalko
- Pieni sipuli
- 3 rkl grahamjauhoja
- Suolaa
- Juustokuminaa
- Puolikkaan limen kuori ja mehu
Muut ainekset
- 4 hampurilaissämpylää
- Jääsalaattia
- Suolakurkkuja
- 2 avokadoa
- Limenmehua
- Vegaanista savujuustoa (esim. violife)
- Ketsuppia
- Sinappia
- Vegemajoneesia
Valmistusohjeet
- Paista pannulla öljyssä pilkotut valkosipuli, sipuli ja chili. Anna jäähtyä hetkinen
- Soseuta (esim. sauvasekoittimella) edellämainitut sekä muut falafelpihvien ainekset. Pyöritä taikinasta 4 palloa
- Paina pallot lautasella grahamjauhoihin littaniksi pihveiksi molemmin puolin. Paista runsaassa öljyssä pannulla
- Paahda halkaistuja sämpylöitä kevyesti öljytyllä pannulla
- Halkaise avokado, poista sen kivi, kuori ja siivuta. Mausta suolalla ja limenmehulla
- Kokoa purilainen: Pohjalle ketsuppia ja sinappia, sitten salaattia ja suolakurkkua. Seuraavaksi avokadosiivuja, kuuma falafelpihvi ja päälle savujuustosiivut. Voitele sämpylän kanteen majoneesia ja aseta burgerin päälle
Vinkit ja muistiinpanot
Halutessasi voi käyttää puista grillitikkua purilaisen koossapitämiseen
(Kuva: Pixabay)
Vastaa