Erittäin herkullinen omenapiirakka, joka sopii loistavasti vaikka loppukesään tai syksyyn. Suomalaiset omenat ovat parhaat tähän.

Vegaaninen gluteeniton omenapiirakka
Perusomenapiirakka, joka maistuu kaikille
Ainesosat
Omenasisus
- 5-6 pientä omenaa
- 4 rkl siirappia
- 1 tl kanelia
- 1 tl jauhettua kardemummaa
- 0,25 tl jauhettua neilikkaa
- 0,5 tl jauhettua inkivääriä
- 0,25 tl maustepippuria
- ripaus suolaa
Piirakkataikina
- 3 dl tummaa gluteenitonta jauhoseosta (esim. Virtasalmen viljatuotteen jauhoseos)
- 1 dl mantelijauhoja
- 1 dl sokeria
- 1 tl kanelia
- 0,5 tl suolaa
- 150 g margariinia
Voiteluun
- 1 rkl siirappia
- 0,5 rkl vettä
Valmistusohjeet
- Sekoita pieniksi pilkotut omenanpalat yhteen siirapin ja mausteiden kanssa
- Valmista taikina: sekoita kuivat aineet, nypi margariini joukkoon ja vaivaa taikinaa, kunnes se on tasainen ja pehmeä
- Jaa taikina kahteen osaan: painele 2/3 vuoan pohjalle ja reunoille. Kaulitse 1/3 pyöreäksi kanneksi kahden leivinpaperin välissä
- Asettele omenapalaseos tasaisesti piirakkavuokaan taikinan päälle
- Aseta kansi päälle leivinpaperin avulla. Viillä veitsellä muutama viilto piirakan pintaan
- Sekoita vesi ja siirappi, voitele piirakan kansi seoksella
- Paista 200-asteisessa uunissa 35-40 minuuttia
Vinkit ja muistiinpanot
Kokeile erilaisia omenoita. Yleensä happamat antavat vahvemman maun
(Kuva: Unsplash)
Vastaa