• Hyppää ensisijaiseen valikkoon
  • Hyppää pääsisältöön
sipsikaljavegaanit logo

Sipsikaljavegaanit

Sipsejä, kaljaa, karkkia ja muuta vegaanista herkkua!

  • Etusivu
  • Reseptit
  • Elintarvikkeet
  • Yhteystiedot
  • Show Search
Hide Search
Etusivu » Vegaaniset reseptit » Vegaaninen gluteeniton pulla (plus eri vaihtoehtoja samalla taikinareseptillä)
vegaaninen gluteeniton pulla kanelikierre

Vegaaninen gluteeniton pulla (plus eri vaihtoehtoja samalla taikinareseptillä)

Siirry reseptiin Tulosta resepti

Vegaaniset ja gluteenittomat pullat ovat maukkaita ja sopivat kaikille. Erittäin helppo valmistaa, vaikka ainekset ovatkin hieman erilaisia kuin ns. perinteiset

vegaaninen gluteeniton pulla kanelikierre

Vegaaninen gluteeniton pulla (plus eri vaihtoehtoja samalla taikinareseptillä)

Helppo ja monikäyttöinen pullataika, sekä voisilmä, kanelikierre ja marjapiirakka -lopputulokset
Tulosta resepti Pin -resepti
Valmistusaika 1 hr
Aterialaji jälkiruoka
Keittiö suomaleinen
Annoksia 14

Ainesosat
  

Pullat

  • 4,5 dl vettä tai kasvipohjaista maitoa
  • 25 g tuorehiivaa (tai 1 pussi kuivahiivaa)
  • 1 dl sokeria
  • 1 rkl kardemummaa
  • 1 rkl psylliumjauhetta (esim. finax)
  • 4 dl vaaleita riisijauhoja (hieno, esim. feel vivid)
  • 0,5 dl perunakuitua (esim. pofiber tai semper)
  • 1,5 tl leivinjauhetta
  • 0,5 tl suolaa
  • 0,5 dl öljyä (huom! neutraalinmakuista)

Valmistusohjeet
 

Pullataikina

  • Laita kädenlämpöinen vesi tai "maito" kulhoon ja sekoita siihen sokeri, kardemumma sekä hiiva
  • Vatkaa psyllium nesteen joukkoon
  • Sekoita kuivat ainekset erillisessä kulhossa: riisijauhot, perunakuitu, leivinjauhe ja suola
  • Sekoita kuivat ainekset sekä öljy nesteseokseen lisäten vähän kerrallaan ja sekoittaen. Lopussa vaivaa käsin tai käytä tehosekoitinta taikinapäillä alusta alkaen
  • Ánna taikinan levätä hetki
  • Tee pullat levinpaperille pellin päälle, ks. ohjeet alla

Pullat

  • Sokeripullat: Pyörittele taikinasta kostutetuin käsin n. 14 kpl pullia. Ripottele päälle raesokeria
  • Voisilmäpullat: Paina kohonneisiin pulliin syvennys, johon laitat n. 1,5 tl margariinia. Ripottele päälle sokeria
  • Marjapiirakat: Muotoile taikinasta pallo, paina pallo littaan ja lasin pohjalla syvennys keskelle. Laita syvennykseen marjat
  • Kanelikierteet: Taputtele taikina yhdeksi levyksi leivinpaperin päälle, käytä margariinia käsissäsi, jotta ei tarraannu. Riputtele päälle kanelia ja sokeria, kieritä levy rullaksi. Leikkaa kiekoiksi ja nostata

Paistaminen

  • Anna pullien nousta kankaan alla vedottomassa tilassa n. 20 minuuttia
  • Paista pullia 225-asteien uunin keskitasolla 10-12 minuuttia - riippuen pullien koosta

Vinkit ja muistiinpanot

Taikinaa voit hyödyntää kuten perinteistäkin pullataikinaa erilaisiin leivonnaisiin - esim. laskiaispullaksi
Avainsana kanelikierre, korvapuusti, pulla, raesokeri, voisilmä

(Kuva: Unsplash)

Kirjoittanut:
Ville Vankkuri
Julkaistu:
12.09.2021
Kommentit:
Ei vielä kommentteja

Kategoriat: Reseptit

Lukijan vuorovaikutus

Vastaa Peruuta vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Recipe Rating




Explore more

Get our Travel Guide Get Inspiration Get Connected
sipsi kalja vegaanit

Footer

Sipsikaljavegaanit.fi

Origodesign Oy
Iso Roobertinkatu 15 B 8
00120 Helsinki

info@sipsikaljavegaanit.fi

Copyright © 2023 · Origodesign Oy · All rights reserved · Tietoturva ja yksityisyys · Kirjaudu sisään

Sipsikaljaveganismi sosiaalisessa mediassa

  • Facebook
  • GitHub
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube