Hot Dogeja on monenlaisia. Myös vegenakkeja on monenlaisia. Tässä on valittu punasipulipikkelsi ja porkkanaraaste maukkaaksi täytteeksi amerikkalaiselle ”perinne”-herkulle.

Vegaaninen hodari - raaste / punasipuli
Hot dog on helppo ruoka. Tässä tehdään amerikkalaistyylinen pikkelsiversio
Ainesosat
- 4 kpl vegenakkeja (esim. Hälsans kök plant-based sausage, muutkin käy)
- 4 kpl hot dog -sämpylöitä
- 1 dl vegaanista aiolia (esim. Hellmann's)
Porkkanaraaste
- 2 kpl keskikokoista porkkanaa
- 1 rkl limemehua
- korianteria
- sokeria
punasipulipikkelsi
- 1 punasipuli
- 1 rkl punaviinietikkaa
- 1 tl sokeria
- 1 rkl vettä
- 0,5 rkl rypsiöljyä
- suolaa
Lisukkeet
- suolakurkkuviipaleita
- 2 tl srirachaa
- korianteria
Valmistusohjeet
- Ota nakit sulamaan, mikäli käytät pakastetta
- Raasta kuoritut porkkanat karkealla terällä, sekoita joukkoon limemehu, korianteri ja sokeri
- Hienonna punasipuli, sekoita joukkoon etikka sekä sokeri. Anna tekeytyä hetkinen, jonka jälkeen lisää vesi, öljy ja suola. Anna maustua kylmässä
- Halkaise hodarisämpylät ja paahda ne joko leivänpaahtimessa, grillissä tai pannulla. Grillaa vegenakit
- Sivele sämpylöille aiolia, lisää porkkanaraaste, aseta nakki keskelle ja sen sivulle suolakurkkuviipaleet. Lisää valutettu punasipulipikkelsi ja viimeistele srirachalla sekä korianterilla
Vinkit ja muistiinpanot
Voit valmistaa helposti isomman annoksen - esimerkiksi pikkelsiä koko viikoksi.
(Kuva: Unsplash)
Vastaa