Herneistä saat maukkaan ja erittäin terveellisen hummuksen, joka sopii esimerkiksi leivän päälle tai lisukkeeksi ruokaan. Valmistaminen on nopeaa ja helppoa.

Vegaaninen hummus herneistä
Hyvä ja terveellinen hummus
Ainesosat
- 200 g tuoreita (pakaste)herneitä
- 1 prk esikeitettyjä kikherneitä
- 3 rkl sitruunamehua
- kourallinen hienonnettua minttua
- 3 rkl oliiviöljyä
- 2 rkl seesaminsiemeniä (myös tahini käy)
- 1 valkosipulin kynsi
- suolaa ja mustapippuria
Valmistusohjeet
- Kiehauta herneet vedessä pehmeiksi, valuta kuiviksi
- Valuta ja huuhtele kikherneet. Kuori valkosipulinkynsi
- Mittaa kaikki aineet blenderiin ja sekoita tasaiseksi massaksi
- Jos tahna on liian paksua, lisää vettä ja sekoita. Laita mausteita oman makusi mukaan
- Koristele valmis hummus oliiviöljyllä, siemenillä ja mintulla
Vinkit ja muistiinpanot
Tarjoile vaikkapa siemennäkkärin kanssa!
(Kuva: Unsplash)
Vastaa