Inkivääri ja lime toimivat sopivan voimakkaana yhdistelmänä. Tämä sima ei varmasti jätä ketään kylmäksi.

Vegaaninen inkivääri-limesima
Maukas sima hieman uudella twistillä
Ainesosat
- 4 l vettä
- 3 dl sokeria
- 2 dl agavesiirappia (tai hunajaa - mikä periaatteessa ei ole vegaanista)
- 3 limeä (kuoret + mehua, 0,5dl)
- 5 cm pala inkivääriä
- Hiivaa (n. herneen kokoinen pala)
- Rusinoita ja sokeria simapulloihin
Valmistusohjeet
- Mittaa kattilaan 1 litra vettä, sokeri sekä agavesiirappi (tai halutessasi hunaja)
- Pese limet huolellisesti juuresharjalla, kuori ohuita suikaleita kattilaan. Kuori ja viipaloi inkivääri, laita kattilaan
- Kiehauta seos ja yhdistä 3 litraan kylmää vettä
- Käytä käymisastiana isoa kattilaa tai pientä ämpäriä. Tarkista että seos on kädenlämpöistä, lisää puristettu limen mehu (Hiiva menee pilalle jos neste on yli 37-asteista)
- Sekoista hiivasta herneen kokoinen pallo pienessä astiassa tilkkaan kädenlämpöistä vettä, sekoita siman joukkoon
- Peitä astia kelmulla, siten että ilma pääsee kuitenkin vaihtumaan, anna käydä huoneenlämmössä 1-2 vuorokautta
- Siivilöi ja pullota sima. Lisää jokaiseen pulloon 1 tl sokeria sekä pari rusinaa. Sulje pullo hieman löysästi, jotta paine ei kasva liikaa käymisen aikana
- Anna käydä huoneenlämmössä 3 vuorokautta tai jääkaapissa viikko. Sima on valmista, kun rusinat nousevat pintaan
- Valmis sima säilyy jääkaapissa n. viikon. Sen jälkeen siihen muodostuu alkoholia ja nautitaan omalla vastuulla
Vinkit ja muistiinpanot
Nautitaan sellaisenaan tai käytetään drinkin valmistamiseen.
(Kuva: Pixabay)
Vastaa