• Hyppää ensisijaiseen valikkoon
  • Hyppää pääsisältöön
sipsikaljavegaanit logo

Sipsikaljavegaanit

Sipsejä, kaljaa, karkkia ja muuta vegaanista herkkua!

  • Etusivu
  • Reseptit
  • Elintarvikkeet
  • Yhteystiedot
  • Show Search
Hide Search
Etusivu » Vegaaniset reseptit » Vegaaninen inkivääri-limesima

Vegaaninen inkivääri-limesima

Siirry reseptiin Tulosta resepti

Inkivääri ja lime toimivat sopivan voimakkaana yhdistelmänä. Tämä sima ei varmasti jätä ketään kylmäksi.

Vegaaninen inkivääri-limesima

Maukas sima hieman uudella twistillä
Tulosta resepti Pin -resepti
Valmistusaika 30 min
Kokonaisaika 9 d
Aterialaji juomat, sima
Keittiö suomalainen
Annoksia 16

Ainesosat
  

  • 4 l vettä
  • 3 dl sokeria
  • 2 dl agavesiirappia (tai hunajaa - mikä periaatteessa ei ole vegaanista)
  • 3 limeä (kuoret + mehua, 0,5dl)
  • 5 cm pala inkivääriä
  • Hiivaa (n. herneen kokoinen pala)
  • Rusinoita ja sokeria simapulloihin

Valmistusohjeet
 

  • Mittaa kattilaan 1 litra vettä, sokeri sekä agavesiirappi (tai halutessasi hunaja)
  • Pese limet huolellisesti juuresharjalla, kuori ohuita suikaleita kattilaan. Kuori ja viipaloi inkivääri, laita kattilaan
  • Kiehauta seos ja yhdistä 3 litraan kylmää vettä
  • Käytä käymisastiana isoa kattilaa tai pientä ämpäriä. Tarkista että seos on kädenlämpöistä, lisää puristettu limen mehu (Hiiva menee pilalle jos neste on yli 37-asteista)
  • Sekoista hiivasta herneen kokoinen pallo pienessä astiassa tilkkaan kädenlämpöistä vettä, sekoita siman joukkoon
  • Peitä astia kelmulla, siten että ilma pääsee kuitenkin vaihtumaan, anna käydä huoneenlämmössä 1-2 vuorokautta
  • Siivilöi ja pullota sima. Lisää jokaiseen pulloon 1 tl sokeria sekä pari rusinaa. Sulje pullo hieman löysästi, jotta paine ei kasva liikaa käymisen aikana
  • Anna käydä huoneenlämmössä 3 vuorokautta tai jääkaapissa viikko. Sima on valmista, kun rusinat nousevat pintaan
  • Valmis sima säilyy jääkaapissa n. viikon. Sen jälkeen siihen muodostuu alkoholia ja nautitaan omalla vastuulla

Vinkit ja muistiinpanot

Nautitaan sellaisenaan tai käytetään drinkin valmistamiseen.
Avainsana alkoholi, booli, juhlajuoma, sima, vappu

(Kuva: Pixabay)

Kirjoittanut:
Ville Vankkuri
Julkaistu:
03.10.2021
Kommentit:
Ei vielä kommentteja

Kategoriat: Reseptit

Lukijan vuorovaikutus

Vastaa Peruuta vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Recipe Rating




Explore more

Get our Travel Guide Get Inspiration Get Connected
sipsi kalja vegaanit

Footer

Sipsikaljavegaanit.fi

Origodesign Oy
Iso Roobertinkatu 15 B 8
00120 Helsinki

info@sipsikaljavegaanit.fi

Copyright © 2023 · Origodesign Oy · All rights reserved · Tietoturva ja yksityisyys · Kirjaudu sisään

Sipsikaljaveganismi sosiaalisessa mediassa

  • Facebook
  • GitHub
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube