Iskender-kebab on yksi kebabin monista alalajeista Turkista. Kevyt ja raikas annos on täyttävä ja maittava!

Vegaaninen iskenderkebab (vöner)
Helppo kebab-annos
Ainesosat
Tomaattikastike
- Oliiviöljyä paistamiseen
- Valkosipulin kynsi raastettuna
- 200 g paseerattua tomaattikastiketta
- 1 rkl oreganoa
- 1 rkl sokeria
- Mustapippuria
- Suolaa
- Chilihiutaleita
Iskender-annos
- 200 g vöner original sliced (1 pkt)
- 1-2 pitaleipää kuutioituna
- Kuutioitua kurkkua
- Revittyä lehtisalaattia
- Pepperoneja
- Vöner ranch -kastiketta
- Punasipulia
- Korianteria
- 1 rkl paahdettua sipulia
Valmistusohjeet
Tomaattikastike
- Kuullota kattilassa matalalla lämmöllä raastettua valkosipulinkynttä oliiviöljyssä muutama minuutti. Varo polttamasta
- Lisää sekaan oregano, sokeri sekä paseerattu tomaatti. Keitä n. 10 minuuttia pienellä lämmöllä. Mausta pippurilla, suolalla ja chilihiutaleilla oman maun mukaan
Iskender-annos
- Paista vöner-kebab pannulla
- Kokoa annos asettamalla leipäkuutiot lautasen keskelle, näiden ympärille kurkkukuutiot, revitty salaatti sekä pepperonit
- Laita paistettu vöner leivän päälle ja lusikoi valmistamaasi tomaattikastiketta vönerin päälle
- Viimeistele vöner ranch -kastikkeella, silputulla punasipulilla, korianterilla sekä paahdetulla sipulilla
Vinkit ja muistiinpanot
Vönerin sijaan voit käyttää jotain toista seitan-lastua tai vaikka beanit härkäpapusuikaletta.
(Kuva: Unsplash)
Vastaa