Kanakastike on yksi ruokaherkuttelun kulmakivistä. Tässä vegaaninen versio tuosta klassikosta, joka täyttää ja maistuu aina.

Vegaaninen kanakastike (tofusta)
Helppo ja herkullinen kastike riisille
Ainesosat
Kastike
- 1 pkt marinoitua tofua (esim. jalotofu)
- 2 rkl oliiviöljyä
- 2,5 dl maustettua kaurakermaa (1 prk - esim. sipuli)
- 200 g herkkusieniä (tai muita sieniä)
- 1 paprika
- 1 keskikokoinen sipuli
- ruohosipulia silputtuna
Riisi
- 2 dl riisiä (riisityyppi maun mukaan)
- 4 dl vettä (tai paketin ohjeen mukaan)
- 1 tl suolaa
Valmistusohjeet
- Laita vesi ja suola kattilaan, kansi päälle, lisää riisi kun vesi kiehuu. Keitä paketissa mainittu aika
- Ota tofu paketista ja kuivaa sen pinta talouspaperilla
- Kuutioi tai revi tofu pienehköiksi paloiksi, paahda paloja kuivalla pannulla, jotta ne saavat värin pintaan ja kuivuvat
- Vähennä hieman levyn lämpöä ja lisää öljy, paista 5-10 minuuttia
- Lisää joukkoon pilkotut sienet, paprika ja sipuli. Kuullota vielä pari minuuttia.
- Lisää sekaan kaurakerma ja kiehauta 3 minuuttia. Tarkista maku, tarvittaessa lisää tarvittaessa suolaa ja pippuria
- Kokoa annos: Riisipedille "kana"-kastiketta ja ruohosipulia
Vinkit ja muistiinpanot
Tämä nautitaan parhaiten hyvässä seurassa!
(Kuva: Unsplash)
Vastaa