Karjalanpaisti on monelle tuttu mättö. Vegaanisessa versiossa lihat korvataan seitanilla. Haudutus tehdään levyllä, joten ruoka on helppo ja nopea.

Vegaaninen karjalanpaisti (seitan)
Perinteinen suomalainen ruoka seitan-pohjalle
Ainesosat
Seitan-palat
- 4 dl vehnägluteenijauhoja
- 1 rkl mustapippurirouhetta
- 1 rkl jauhettua inkivääriä
- 3 rkl jauhettua paprikaa
- 3 rkl soijakastiketta
- 2 rkl rypsiöljyä
- 2,75 dl vettä
- Öljyä paistamiseen
Muut ainekset
- 3 porkkanaa
- 3 sipulia
- 20 kokonaista mustapippuria
- 3 laakerinlehteä
- 1 rkl öljyä
- 1 tl valkopippuria
- 2 tl suolaa
- 7 dl vettä
Valmistusohjeet
Seitan-palat
- Sekoita kuivat ainekset keskenään ja lisää vesi, öljy sekä soijakastike
- Vaivaa taikinaa muutama minuutti, kunnes rakenne on mielestäsi sopivan jämäkkä
- Leikkaa taikina noin 8 samankokoiseen palaan ja keitä niitä 20 minuuttia
- Kaada vesi pois ja leikkaa palojen hieman jäähdyttyä ne karjalanpaistikuutioiksi. Paista öljyssä muutama minuutti
Karjalanpaisti
- Lohko porkkanat ja sipulit pataan. Lisää seitanpalaset sekä loput ainekset
- Kuumenna kiehuvaksi ja keitä keskilämmöllä kannen alla noin 15 minuuttia. Pattihellassa laita levy pois ja anna vielä hautua, muussa hellassa hauduta ykkösellä
- Tarjoile paisti perunoiden ja puolukkasurvoksen kera
Vinkit ja muistiinpanot
Voit myös käyttää valmista seitania kaupan tiskistä
(Kuva: Unsplash)
Vastaa