• Hyppää ensisijaiseen valikkoon
  • Hyppää pääsisältöön
sipsikaljavegaanit logo

Sipsikaljavegaanit

Sipsejä, kaljaa, karkkia ja muuta vegaanista herkkua!

  • Etusivu
  • Reseptit
  • Elintarvikkeet
  • Yhteystiedot
  • Show Search
Hide Search
Etusivu » Vegaaniset reseptit » Vegaaninen karjalanpaisti (seitan)
Karjalanpaisti-pata

Vegaaninen karjalanpaisti (seitan)

Siirry reseptiin Tulosta resepti

Karjalanpaisti on monelle tuttu mättö. Vegaanisessa versiossa lihat korvataan seitanilla. Haudutus tehdään levyllä, joten ruoka on helppo ja nopea.

Karjalanpaisti-pata

Vegaaninen karjalanpaisti (seitan)

Perinteinen suomalainen ruoka seitan-pohjalle
Tulosta resepti Pin -resepti
Valmistusaika 1 hr 10 min
Aterialaji illallinen
Keittiö suomalainen
Annoksia 4

Ainesosat
  

Seitan-palat

  • 4 dl vehnägluteenijauhoja
  • 1 rkl mustapippurirouhetta
  • 1 rkl jauhettua inkivääriä
  • 3 rkl jauhettua paprikaa
  • 3 rkl soijakastiketta
  • 2 rkl rypsiöljyä
  • 2,75 dl vettä
  • Öljyä paistamiseen

Muut ainekset

  • 3 porkkanaa
  • 3 sipulia
  • 20 kokonaista mustapippuria
  • 3 laakerinlehteä
  • 1 rkl öljyä
  • 1 tl valkopippuria
  • 2 tl suolaa
  • 7 dl vettä

Valmistusohjeet
 

Seitan-palat

  • Sekoita kuivat ainekset keskenään ja lisää vesi, öljy sekä soijakastike
  • Vaivaa taikinaa muutama minuutti, kunnes rakenne on mielestäsi sopivan jämäkkä
  • Leikkaa taikina noin 8 samankokoiseen palaan ja keitä niitä 20 minuuttia
  • Kaada vesi pois ja leikkaa palojen hieman jäähdyttyä ne karjalanpaistikuutioiksi. Paista öljyssä muutama minuutti

Karjalanpaisti

  • Lohko porkkanat ja sipulit pataan. Lisää seitanpalaset sekä loput ainekset
  • Kuumenna kiehuvaksi ja keitä keskilämmöllä kannen alla noin 15 minuuttia. Pattihellassa laita levy pois ja anna vielä hautua, muussa hellassa hauduta ykkösellä
  • Tarjoile paisti perunoiden ja puolukkasurvoksen kera

Vinkit ja muistiinpanot

Voit myös käyttää valmista seitania kaupan tiskistä
Avainsana paisti, pataruoka, ruokaisa, seitan

(Kuva: Unsplash)

Kirjoittanut:
Ville Vankkuri
Julkaistu:
14.11.2021
Kommentit:
Ei vielä kommentteja

Kategoriat: Reseptit

Lukijan vuorovaikutus

Vastaa Peruuta vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Recipe Rating




Explore more

Get our Travel Guide Get Inspiration Get Connected
sipsi kalja vegaanit

Footer

Sipsikaljavegaanit.fi

Origodesign Oy
Iso Roobertinkatu 15 B 8
00120 Helsinki

info@sipsikaljavegaanit.fi

Copyright © 2023 · Origodesign Oy · All rights reserved · Tietoturva ja yksityisyys · Kirjaudu sisään

Sipsikaljaveganismi sosiaalisessa mediassa

  • Facebook
  • GitHub
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube