• Hyppää ensisijaiseen valikkoon
  • Hyppää pääsisältöön
sipsikaljavegaanit logo

Sipsikaljavegaanit

Sipsejä, kaljaa, karkkia ja muuta vegaanista herkkua!

  • Etusivu
  • Reseptit
  • Elintarvikkeet
  • Yhteystiedot
  • Show Search
Hide Search
Etusivu » Vegaaniset reseptit » Vegaaninen kebab ranskalaisilla (vöner)
pepperonit

Vegaaninen kebab ranskalaisilla (vöner)

Siirry reseptiin Tulosta resepti

Kebab ranskalaisilla on varmasti yksi suosituimmista ruoista kebabpaikassa. Maittava annos on helppo tehdä itse. Kebabkastikkeessa on hieman enemmän työtä, mutta eipä se kovin hankala ole.

pepperonit

Vegaaninen kebab ranskalaisilla (vöner)

Vöneriä, ranskalaisia ja kebabkastiketta - suosikkiannos vegenä
Tulosta resepti Pin -resepti
Valmistusaika 1 tunnin hr
Aterialaji kabab
Keittiö turkkilainen
Annoksia 2

Ainesosat
  

Kebabannos

  • 1 pkt vönerlastuja (jos olet nälkäinen, 2 pakettia)
  • Soijakastiketta
  • 500 g ranskanperunoita

Jogurttikastike

  • 500 g vegaanista turkkilaista jogurttia (esim. oatly havregurt turkkilainen, 1 prk)
  • 4 valkosipulinkynttä
  • 1 dl silputtua persiljaa
  • 2,5 tl aromisuolaa
  • 2 tl mustapippuria

Kebabkastike

  • 500 g paseerattua tomaattia
  • 4 valkosipulin kynttä
  • 1 sipuli
  • 3-7 pepperonia (vahvuuden mukaan: Mitä vahvempia, sitä useampi)
  • 1 rkl oliiviöljyä
  • 2 tl mustapippuria
  • 2 tl paprikajauhetta
  • 0,5 tl chilijauhetta
  • 1 rkl tomaattipyrettä
  • 2 rkl balsamiviinietikkaa
  • 1 tl sokeria
  • 1 tl suolaa

Valmistusohjeet
 

Jogurttikastike

  • Sekoita kaikki kastikeainekset kulhossa
  • Laita viileään maustumaan ainakin puoleksi tunniksi. Paras tulos, jos maustuu yön yli

Kebabkastike

  • Freesaa hienonnettua sipulia ja valkosipulia hetki pannulla öljyssä. Lisää pepperonit, joista on poistettu siemenet
  • Lisää joukkoon paseerattu tomaatti ja kiehauta
  • Lisää mausteet, sokeri, suola sekä etikka. Keitä miedolla lämmöllä n. 10 minuutin ajan välillä sekoittaen
  • Soseuta kastike sauvasekoittimella. Jos kastike on liian mietoa, lisää vähän pepperonia. Hauduta kastiketta vielä hetkinen

Kebabannos

  • Paista ranskalaiset perunat uunissa pussin ohjeen mukaan
  • Erottele vönerlastut toisistaan ja paista parin minuutin ajan ruokalusikallisessa oliviöljyä niin, että pinta saa väriä
  • Kaada sekaan maun mukaan soijakastiketta, joka viimeistelee vönerlastujen maun
  • Kokoa annos lautaselle: ranskalaiset, sitten vönerkebab, päälle kebabkastiketta ja jogurttikastiketta

Vinkit ja muistiinpanot

Voit ostaa myös valmiin kebabkastikkeen, esim. Göransin kebabkastike ja hot chili -kastike
Avainsana jogurttikastike, kebab, kebabannos, turkki

(Kuva: Unsplash)

Kirjoittanut:
Ville Vankkuri
Julkaistu:
12.11.2021
Kommentit:
Ei vielä kommentteja

Kategoriat: Reseptit

Lukijan vuorovaikutus

Vastaa Peruuta vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Recipe Rating




Explore more

Get our Travel Guide Get Inspiration Get Connected
sipsi kalja vegaanit

Footer

Sipsikaljavegaanit.fi

Origodesign Oy
Iso Roobertinkatu 15 B 8
00120 Helsinki

info@sipsikaljavegaanit.fi

Copyright © 2023 · Origodesign Oy · All rights reserved · Tietoturva ja yksityisyys · Kirjaudu sisään

Sipsikaljaveganismi sosiaalisessa mediassa

  • Facebook
  • GitHub
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube