Kebab ranskalaisilla on varmasti yksi suosituimmista ruoista kebabpaikassa. Maittava annos on helppo tehdä itse. Kebabkastikkeessa on hieman enemmän työtä, mutta eipä se kovin hankala ole.

Vegaaninen kebab ranskalaisilla (vöner)
Vöneriä, ranskalaisia ja kebabkastiketta - suosikkiannos vegenä
Ainesosat
Kebabannos
- 1 pkt vönerlastuja (jos olet nälkäinen, 2 pakettia)
- Soijakastiketta
- 500 g ranskanperunoita
Jogurttikastike
- 500 g vegaanista turkkilaista jogurttia (esim. oatly havregurt turkkilainen, 1 prk)
- 4 valkosipulinkynttä
- 1 dl silputtua persiljaa
- 2,5 tl aromisuolaa
- 2 tl mustapippuria
Kebabkastike
- 500 g paseerattua tomaattia
- 4 valkosipulin kynttä
- 1 sipuli
- 3-7 pepperonia (vahvuuden mukaan: Mitä vahvempia, sitä useampi)
- 1 rkl oliiviöljyä
- 2 tl mustapippuria
- 2 tl paprikajauhetta
- 0,5 tl chilijauhetta
- 1 rkl tomaattipyrettä
- 2 rkl balsamiviinietikkaa
- 1 tl sokeria
- 1 tl suolaa
Valmistusohjeet
Jogurttikastike
- Sekoita kaikki kastikeainekset kulhossa
- Laita viileään maustumaan ainakin puoleksi tunniksi. Paras tulos, jos maustuu yön yli
Kebabkastike
- Freesaa hienonnettua sipulia ja valkosipulia hetki pannulla öljyssä. Lisää pepperonit, joista on poistettu siemenet
- Lisää joukkoon paseerattu tomaatti ja kiehauta
- Lisää mausteet, sokeri, suola sekä etikka. Keitä miedolla lämmöllä n. 10 minuutin ajan välillä sekoittaen
- Soseuta kastike sauvasekoittimella. Jos kastike on liian mietoa, lisää vähän pepperonia. Hauduta kastiketta vielä hetkinen
Kebabannos
- Paista ranskalaiset perunat uunissa pussin ohjeen mukaan
- Erottele vönerlastut toisistaan ja paista parin minuutin ajan ruokalusikallisessa oliviöljyä niin, että pinta saa väriä
- Kaada sekaan maun mukaan soijakastiketta, joka viimeistelee vönerlastujen maun
- Kokoa annos lautaselle: ranskalaiset, sitten vönerkebab, päälle kebabkastiketta ja jogurttikastiketta
Vinkit ja muistiinpanot
Voit ostaa myös valmiin kebabkastikkeen, esim. Göransin kebabkastike ja hot chili -kastike
(Kuva: Unsplash)
Vastaa