Korma on hyvin tunnettu intialainen ruoka. Vegaaninen versio on helppo valmistaa itse. Marinoitu tofu on maukas ja täyttävä.

Vegaaninen kookoskorma (tofusta)
Itse marinoidusta tofusta syntyy maukas korma
Ainesosat
- 1 pkt maustamatonta tofua
Marinadi
- 2 rkl seesaminsiemenöljyä
- 3 rkl tomaattipyrettä
- 2 valkosipulinkynttä
- 2 tl juustokuminaa
- Puolikkaan limen mehu
Kastike
- 1 sipuli
- 2 rkl oliiviöljyä
- 1 tl inkivääritahnaa tai tuoretta inkivääriä
- 2 rkl tomaattipyrettä
- 0,5 tl paprikajauhetta
- Ripaus kardemummaa
- 3 dl kookosmaitoa
Tarjoiluun
- Riisiä
- Tuoretta korianteria
- Mantelilastuja tai cashewpähkinöitä
Valmistusohjeet
- Sekoita marinadin ainekset (sauvasekoittimella tai käsin). Lisää sekaan kuutioitu tofu. Anna maustua vähintään 30 minuuttia - tai yön yli
- Pilko sipuli ja kuullota se oliiviöljyssä. Lisää muut ainekset paitsi kookosmaito ja sekoittele hetki levyllä hetki
- Lisää kookosmaito ja kuumenna samalla sekoittaen n. 10 minuuttia
- Lisää sekaan marinoidut tofukuutiot ja kuumenna vielä hetki
- Tarjoile riisin kera - Koristele annos korianterilla sekä mantelilastuilla/cashwepähkinöillä
Vinkit ja muistiinpanot
Lisää annokseen hieman soijakastiketta jos kaipaat lisäsuolaisuutta / -makua. Riisiksi sopii esimerkiksi jasminiriisi
(Kuva: Pixabay)
Vastaa