Kirsikkatomaatit ja hernis ovat erittäin hyvä makuyhdistelmä tässä kasviskormassa. Hyvin hautunut ruoka maistuu ja on täyttävä!

Vegaaninen korma (hernis)
Maukas intialainen ruoka
Ainesosat
- 1 sipuli
- 5 valkosipulinkynttä
- 1 rkl inkivääritahnaa
- 1,5 rkl curryjauhetta
- 0,3 tl kardemummaa (jauhe tai rouhittu)
- 1 tl chilihiutaleita
- 5 dl Hernistä
- 2 dl vettä
- 3 dl vegaanista turkkilaista jogurttia (esim. oatly havregurt turkkilainen)
- 3 rkl tomaattipyrettä
- 2 rkl sitruunamehua
- 250 g kirsikkatomaatteja
- 300 g kurpitsaa, bataattia tai perunaa
Valmistusohjeet
- Lohko valitsemasi kurpitsa, bataatti tai peruna ja laita keittymään
- Kuori ja hienonna sipulit ja valkosipulinkynnet. Kuullota paistinpannulla rypsiöljyssä n. 5 minuuttia
- Lisää joukkoon inkivääritahna, curryjauhe, kardemumma ja chilihiutaleet. Kuullota vielä 5 minuuttia. Lisää tarvittaessa öljyä
- Lisää hernis, vesi, jogurtti, sitruunamehu ja kirsikkatomaatit. Jätä kypsymään miedolle lämmöllä vähintään 10 minuutiksi. Mitä pidempään annat korman hautua, sen täyteläisempi siitä tulee!
- Valuta keitetty kurpitsa, bataatti tai peruna ja lisää kormaan
- Keitä riisiä haluamasi määrä paketin ohjeen mukaan. Tarjoa korma riisin ja korianterin kera
Vinkit ja muistiinpanot
Tee kerralla iso annos ja syö siitä monta päivää!
(Kuva: Unsplash)
Vastaa