Kenties tunnetuin suomalainen italialainen ruoka on lihamakaronilaatikko. Tämä on helppo valmistaa vegaaniseksi ja se maistuu varmasti kaikille!

Vegaaninen lihamakaronilaatikko soijarouheesta
Lihamakaronilaatikko, jokaisen lapsen suosikki - Nyt vegaanisena!
Ainesosat
- 1 sipuli
- 2 valkosipulinkynttä
- 2 pientä porkkanaa
- 1 rkl öljyä
- 2 dl soijarouhetta
- 2,5 dl kasvislientä
- 1 tl sokeria
- ripaus cayennenpippuria
- 1 rkl yrttimausteseosta
- 1 tl suolaa
- mustapippurirouhetta
- 1 dl aurinkokuivattuja tomaatteja siivuina
- 300 g makaronia
- 2,5 dl soija- tai kaurakermaa
Valmistusohjeet
- Silppua sipuli ja valkosipulinkynnet. Raasta kuoritut porkkanat
- Kuullota paistinpannulla reilussa öljyssä n. 5 minuuttia
- Lisää sekaan soijarouhe, kasvisliemi, mausteet sekä aurinkokuivatut tomaatit. Keitä keskilämmöllä 5 minuuttia
- Keitä makaronia puolet pakkauksessa mainitusta keittoajasta
- Valuta makaronit siivilässä ja sekoita soijarouhekastikkeeseen. Kaada seos margariinilla voideltuun uunivuokaan
- Kaada kerma sekaan ja sekoita hieman
- Paista 175-asteisessa uunissa 25-30 minuuttia
Vinkit ja muistiinpanot
Pinnalle voi kokeilla vegaanista juustoa, mutta niissä on ongelmana että ovat yleensä miedon makuisia eivätkä ruskistu ja siten tuo ruokaan mitään varsinaista lisäsisältöä. Yksinkertainen on usein hyvä. Kokeile halutessasi erilaisia pastavaihtoehtoja. Sen ei välttämättä tarvitse olla se perusmakaroni.
(Kuva: Unsplash)
Vastaa