• Hyppää ensisijaiseen valikkoon
  • Hyppää pääsisältöön
sipsikaljavegaanit logo

Sipsikaljavegaanit

Sipsejä, kaljaa, karkkia ja muuta vegaanista herkkua!

  • Etusivu
  • Reseptit
  • Elintarvikkeet
  • Yhteystiedot
  • Show Search
Hide Search
Etusivu » Vegaaniset reseptit » Vegaaninen lihaperunasoselaatikko (härkiksestä)
lihaperunasoselaatikko

Vegaaninen lihaperunasoselaatikko (härkiksestä)

Siirry reseptiin Tulosta resepti

Lihaperunasoselaatikko on varmasti monelle tuttu ruoka. Tässä ei tarvitse muuta kuin vaihtaa liha sen hyvin korvaavaan härkikseen. Lopputulos on maistuva ja täyttävä kotiruoka.

lihaperunasoselaatikko

Vegaaninen lihaperunasoselaatikko (härkiksestä)

Helppo vegemättö, perinteinen Suomiruoka!
Tulosta resepti Pin -resepti
Valmistusaika 1 hr 25 min
Aterialaji pata
Keittiö suomalainen
Annoksia 5

Ainesosat
  

  • 12 keskikokoista jauhoista perunaa
  • 1 sipuli
  • 250 g BBQ-härkistä
  • 4 dl kaurakermaa
  • 1 rkl vegaanista margariinia
  • 0,5 tl suolaa
  • 1 tl mustappippurirouhetta
  • Pala kasvisliemikuutiota (n. herneen kokoinen nokare)
  • 2 tomaattia
  • Ravintohiivahiutaleita
  • Öljyä paistamiseen ja vuoan voiteluun

Valmistusohjeet
 

  • Keitä kuoritut ja halkaistut perunat suolalla maustetussa vedessä, n. 15-20 minuuttia tai kunnes ne ovat pehmenneet
  • Kuullota pilkottu sipuli öljyssä pannulla. Laita joukkoon härkis ja paista hetki. Murustele samalla hieman härkistä. Nosta paistos sivuun
  • Kaada perunoista keitinvesi pois, survo perunat survimella tai haarukalla. Lisää sekaan 3 dl kaurakermaa, ruokalusikallinen margariinia, n. herneen kokoinen pala kasvisliemikuutiosta, suolaa ja pippuria. Tarkista maku ja lisää suolaa halutessasi. Ota kuitenkin huomioon että härkiskin on mausteista
  • Öljyä uunivuoka ja lusikoi pohjalle noin puolet perunamuussista. Kumoa melkein kaikki härkissoossi muussin päälle. Viipaloi tomaatit ja lado melkein kaikki viipaleet vuokaan. Lisää loppu muussi, kaada päälle loput kaurakermat. Ripottele hieman ravintohiivahiutaleita päälle. Lisää loput härkissoossit ja tomaattiviipaleet pinnalle
  • Paista 200-asteisen uunin keskitasolla noin 45 minuuttia. Mikäli haluat rusketusta pintaan, nosta lämpö 225 asteeseen lopuksi 5-10 minuutiksi ja vaihda uunin asetus ylävastuksiin
  • Valmis vuoka on parhaimmillaan vetäydyttyään n. 15 minuuttia ja sen voi nauttia vaikkapa suolakurkkuviipaleiden, punajuurten tai puolukkasurvoksen kera

Vinkit ja muistiinpanot

Ravintohiivahiutaleet tuo hieman juustoista makua - sen voi halutessaan jättää pois.
Härkiksen voit halutessasi korvata esim. nyhtökauralla, soijarouheella, pavuilla, linsseillä. Mutta härkis on härkis.
Avainsana härkis, lihamakaronilaatikko, lihaperunasose, vuoka

(Kuva: Unsplash)

Kirjoittanut:
Ville Vankkuri
Julkaistu:
12.10.2021
Kommentit:
Ei vielä kommentteja

Kategoriat: Reseptit

Lukijan vuorovaikutus

Vastaa Peruuta vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Recipe Rating




Explore more

Get our Travel Guide Get Inspiration Get Connected
sipsi kalja vegaanit

Footer

Sipsikaljavegaanit.fi

Origodesign Oy
Iso Roobertinkatu 15 B 8
00120 Helsinki

info@sipsikaljavegaanit.fi

Copyright © 2023 · Origodesign Oy · All rights reserved · Tietoturva ja yksityisyys · Kirjaudu sisään

Sipsikaljaveganismi sosiaalisessa mediassa

  • Facebook
  • GitHub
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube