Grilliruoka on tuttu herkku Suomen jokaisesta kylästä ja kaupungista. Yksi rakkain herkku on tietenkin täytetty lihis eli vegaanisesti täytetty vihis. Kunnolla kerroksia mukaan, niin johan on tyyliä!

Vegaaninen lihis eli kerros-vihis
Kätevä ja grillityylinen herkutteluannos
Ainesosat
- 1 pkt savunmakuista tofua
- soijanakkeja, esim. bon soya
- 1 pkt Porlammin vege vuustoa (chili)
- kurkkua
- Hesburger valkosipulikastiketta
- vegaanista BBQ-kastiketta
- humusta
- lehtisalaattia
- sinappikurkkusalaattia
- vegaanista majoneesia
Valmistusohjeet
- Halkaise vihis, aseta 2 vuustosiivua sen päälle ja paista kansipuolelta, kunnes vuusto on sulanut sopivasti. Lämmitä pannulla myös toinen puoli
- Paista samalla tofu ja nakit
- Kokoa kerros-vihis: Ota vuustoton puoli ja kokoa sen päälle valkosipulikastike, tofusiivut, BBQ-kastike, nakit. Levitä päälle humusta, ja paina kevyesti salaatinlehti sen päälle. Annostele salaatin päälle kurkkusalaatti ja kurkkusiivut, joiden päälle vege-majoneesia. Lopuksi kippaa päälle vuustollinen kansi. Lävistä kerros-vihis grillitikulla ja tarjoile
- Samalla tekniikalla voit valmistaa useamman annoksen
Vinkit ja muistiinpanot
Maistuu kaveriporukan kanssa, tarjoillaan mehun kera
(Kuva: Unsplash)
Vastaa