Maapähkinädippi on hyvä ja maukas lisä mihin tahansa ruokaan. Sitä voi käyttä myös kastikkeen tapaan vaikkapa falafel-pitan välissä.

Vegaaninen maapähkinädippi
Dippi sopii vaikkapa vegepihvin kaveriksi
Ainesosat
- 0,75 dl makeuttamatonta maapähkinävoita
- 0,25 dl ananasmehua
- 1 rkl limen mehua
- 1 rkl soijakastiketta
- 1 tl chilikastiketta (esim. srirachaa)
- 1 valkosipulinkynsi
- Ripaus sokeria
Valmistusohjeet
- Mittaa kulhoon maapähkinävoi, ananasmehu, limemehu, soijakastike sekä chilikastike. Soseuta tasaiseksi sauvasekoittimella
- Raasta tai purista valkosipulinkynsi joukkoon. Lisää ripaus sokeria. Jos kastike on turhan paksua, lisää aivan vähän ananasmehua tai vettä
Vinkit ja muistiinpanot
Parhaan tuloksen saat kun annat dipin maustua (viileässä) kannen alla ainakin tunnin
(Kuva: Unsplash)
Vastaa