Mac ’n’ Cheese on tuttu ruoka Amerikasta. Tällä reseptillä saat aikaan makoisan ja ruokaisan pastan.

Vegaaninen mac n cheese - makaroni ja juusto
Amerikkalainen herkku
Ainesosat
- 300 g pastaa
- 2 dl vegaanista maitoa tai kermaa (kaura, riisi tai soija)
- 200 g vegaanista cheddar-raastetta
- 0,5 tl cayennepippuria
- 0,5 tl juustokuminaa
- 0,5 tl suolaa / maun mukaan
Valmistusohjeet
- Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen
- Kuumenna vesi kiehuvaksi, lisää suolaa 1 tl, keitä pasta. Valuta valmis pasta siivilässä
- Mittaa kattilaan vegaaninen maito ja cheddar. Lisää mausteet ja kuumenna miedolla lämmöllä sekoitellen kunnes juusto sulanut ja lopputulos on paksu juustokastike. Aloita tämän tekeminen jo pastan kiehuessa
- Maista kastiketta ja lisää suolaa mikäli makusi vaatii
- Sekoita pasta ja kastike vuoassa, paista uunin keskitasolla n. 10 minuuttia. Huomaa, että vegaaninen juusto ei välttämättä ruskistu
Vinkit ja muistiinpanot
Huomaa, että vegejuustoissa on eroja. Tähän sopii parhaiten juusto jossa on makua. Kannattaa testata vegejuustoja että löytää suosikin.
(Kuva: Unsplash)
Vastaa