• Hyppää ensisijaiseen valikkoon
  • Hyppää pääsisältöön
sipsikaljavegaanit logo

Sipsikaljavegaanit

Sipsejä, kaljaa, karkkia ja muuta vegaanista herkkua!

  • Etusivu
  • Reseptit
  • Elintarvikkeet
  • Yhteystiedot
  • Show Search
Hide Search
Etusivu » Vegaaniset reseptit » Vegaaninen makkarapelti ja kurkkusalaatti
vegaanimakkara

Vegaaninen makkarapelti ja kurkkusalaatti

Siirry reseptiin Tulosta resepti

Suomalaiseen herkuttelukulttuuriin kuuluvat oleellisesti makkara ja peruna. Nämä ovat erilaisissa muodoissa, usein kuitenkin suunnilleen samassa suhteessa. Tässä hieman luksus makkaraperuna-resepti

vegaanimakkara

Vegaaninen makkarapelti ja kurkkusalaatti

Hieman hienommaksi hiottu versio perusmakkaraperunoista
Tulosta resepti Pin -resepti
Valmistusaika 1 hr
Aterialaji mättö
Keittiö Grilli
Annoksia 5

Ainesosat
  

Pelti

  • 1 kg perunoita, uusia jos on
  • 3 rkl rypsiöljyä
  • 1 tl paprikajauhetta
  • 1,5 tl suolaa
  • 0,5 tl mustapippuria
  • 2 punaista paprikaa
  • 4 kpl vegemakkaroita (esim. Pirkka)
  • 1 dl hienonnettua persiljaa

Kurkkusalaatti

  • 1 kurkku
  • 1 sipuli
  • 3 rkl rypsiöljyä
  • 1,5 rkl omenaviinietikkaa
  • 1 rkl Dijon-sinappia
  • 1,5 tl sokeria
  • 0,5 tl suolaa
  • 0,5 dl hienonnettua persiljaa

Chiliketsuppi

  • 1 dl ketsuppia
  • 0,5 tl srirachaa

Valmistusohjeet
 

Kurkkusalaatti

  • Halkaise kurkku neljään osaan pitkittäin. Poista siemenet lusikan avulla, leikkaa kuutioiksi. Hienonna sipuli
  • Sekoita öljy, etikka, sinappi, sokeri ja suola tasaiseksi kastikkeeksi. Sekoita yhteen kastike, hienonnettu persilja, kurkkukuutiot sekä puolet hienonnetusta sipulista

Pelti

  • Kuori tai pese perunat huolellisesti, paloittele keskikokoisiksi paloiksi. Levitä perunat pellille tai isoon uunivuokaan (leivinpaperin päälle). Pyörittele öljyssä ja mausteissa
  • Paista 225 asteessa 20-25 minuuttia
  • Pilko siivottu paprika. Leikkaa vegemakkarat neljään osaan
  • Ota pelti uunista ja lisää paprika sekä makkarapalat perunoiden sekaan. Paista vielä 10-15 minuuttia
  • Sekoita sriracha ketsuppiin

Tarjoilu

  • Nosta pelti uunista ja ripottele päälle sivuun otetut puolet sipulisilppu sekä persiljaa. Tarjoa kurkkusalaatin ja chiliketsupin kera

Vinkit ja muistiinpanot

Kannattaa testata eri vegemakkarat - niissä on paljon eroja.
Avainsana grilliruoka, kurkkusalaatti, makkaraperunat, sitä sun tätä

(Kuva: Unsplash)

Kirjoittanut:
Ville Vankkuri
Julkaistu:
30.08.2021
Kommentit:
Ei vielä kommentteja

Kategoriat: Reseptit

Lukijan vuorovaikutus

Vastaa Peruuta vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Recipe Rating




Explore more

Get our Travel Guide Get Inspiration Get Connected
sipsi kalja vegaanit

Footer

Sipsikaljavegaanit.fi

Origodesign Oy
Iso Roobertinkatu 15 B 8
00120 Helsinki

info@sipsikaljavegaanit.fi

Copyright © 2022 · Origodesign Oy · All rights reserved · Tietoturva ja yksityisyys · Kirjaudu sisään

Sipsikaljaveganismi sosiaalisessa mediassa

  • Facebook
  • GitHub
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube