Nakkikastike on muodostunut yhdeksi suomalaiseksi klassikkoruoaksi. Vaikea sanoa mistä saanut alkunsa, mutta varmasti jokaisessa maailman maassa missä on nakkeja on jokin vastaava ruokalaji. Tästä on melkoisen helppo tehdä myös vegaaninen mättö.

Vegaaninen nakkikastike ja perunamuusi
Perinteinen ruoka tunnettu jo ala-asteelta
Ainesosat
- 1 sipuli
- 250 g vegaaninakkeja (esim. bon soya)
- 2 rkl vegaanista margariinia
- 0,5 dl dl vehnäjauhoja
- 2,5 dl dl vettä
- 2 dl dl kaurakermaa
- 1 kasvisliemikuutio
- 3 rkl ketsuppia
- 0,5 rkl sinappia
- mustapippurirouhetta
Valmistusohjeet
Nakkikastike
- Paloittele nakit ja pilko sipuli
- Kuullota sipuleita n. 2 minuuttia pannulla margariinissa, lisää nakit ja ruskista
- Ripottele vehnäjauho sekaan ja sekoita hyvin
- Lisää joukkoon vesi ja sitten kaurakerma
- Murenna kasvisliemikuutio sekaan ja hämmentele muutama minuutti
- Mausta ketsupilla, sinapilla sekä mustapippurilla
- Tarkista kastikkeen kiinteysaste. Mikäli se on mielestäsi liian kiinteää, lisää 1-2 rkl vettä
- Nauti perunamuusin kera
Perunamuussi
- Kuori perunat ja keitä ne kypsäksi
- Kaada perunoista lähes kaikki vesi pois
- Lisää joukkoon margariini ja muussaa survimella. Lisää kerma joukkoon erissä
- Mausta suolalla
Vinkit ja muistiinpanot
Mikäli haluat hienostella, laita annoksen päälle hieman persiljaa.
(Kuva: Unsplash)
Vastaa