Pasta bolognese on sellainen ruoka, josta kaikki pitävät. Tässä on myös oivallinen tilaisuus testata erilaisia vegaanisia ”jauhelihoja”. Niissä on runsaasti eroja – maussa, koostumuksessa ja sisällössä.

Vegaaninen pasta bolognese
Helppo ja maittava pasta-ateria
Ainesosat
- 300 g vegaanista “jauhelihaa” (esim. härkis, nyhtökaura, elovena kaurajauhis)
- 2 rkl oliiviöljyä
- 1 sipuli
- 2 valkosipulin kynttä
- 1 porkkana
- 1 varsisellerin varsi
- 1 dl punaviiniä
- 1 tlk tomaattimurskaa
- 1 rkl oreganoa
- 0,25 tl timjamia
- suolaa maun mukaan
- pippuria maun mukaan
Valmistusohjeet
- Kuullota sipuli ja valkosipuli pannulla oliiviöljyssä
- Lisää "jauheliha" ja ruskista
- Lisää punaviini ja anna kiehua hetken - kunnes osa nesteestä on haihtunut
- Lisää tomaattimurska, mausteet sekä raastettu selleri ja porkkana
- Hauduta miedolla lämmöllä n. tunnin ajan. Kastike on valmista kun se on paksua ja maut tasaantuneet
- Tarjoile haluamasi pastan kanssa, koristele basilikalla
Vinkit ja muistiinpanot
Kastiketta on helppo tehdä vaikka tuplamäärä - maku vain paranee jos se on yön yli jääkaapissa
(Kuva: Unsplash)
Vastaa