• Hyppää ensisijaiseen valikkoon
  • Hyppää pääsisältöön
sipsikaljavegaanit logo

Sipsikaljavegaanit

Sipsejä, kaljaa, karkkia ja muuta vegaanista herkkua!

  • Etusivu
  • Reseptit
  • Elintarvikkeet
  • Yhteystiedot
  • Show Search
Hide Search
Etusivu » Vegaaniset reseptit » Vegaaninen pasta carbonara (savutofu)
spagetti

Vegaaninen pasta carbonara (savutofu)

Siirry reseptiin Tulosta resepti

Pasta alla carbonara on Italian Latiumin alueelle ja erityisesti Rooman kaupungille ominainen pastaruoka. Tässä vegaanisessa ohjeissa vedetään hieman mutkia suoraksi, mutta lopputulos on kuitenkin kaikessa yksinkertaisuudessaan erityisen maukas!

spagetti

Vegaaninen pasta carbonara (savutofu)

Helppo Italian herkkuruoka!
Tulosta resepti Pin -resepti
Valmistusaika 25 min
Aterialaji pasta, spagetti
Keittiö italialainen
Annoksia 3

Ainesosat
  

  • 300 g tofua (jalotofu kylmäsavu, 1 pkt)
  • 2 rkl öljyä paistamiseen
  • 3 valkosipulin kynttä
  • 1 tl Dijon-sinappia
  • 2,5 dl kaurakermaa
  • 0,5 tl suolaa
  • 0,5 tl mustapippuria myllystä
  • 300 g spagettia (tai 75-100 g / ruokailija)
  • 0,5-1 dl pastan keitinvettä
  • puolikas nippu tuoretta persiljaa
  • vegejuustoraastetta
  • vihersalaattia (esim. lehtisalaatti, tomaatti ym.)

Valmistusohjeet
 

  • Keitä pasta suolalla maustetussa vedessä al denteksi. Valuta siivilässä ja säästä keitinvettä n. 0,5-1 dl myöhempään käyttöön
  • Silppua valkosipuli ja persilja
  • Ota savutofu paketista ja kuivaa sen pinta talouspaperilla painellen. Revi tofu kuivalle pannulle pieniksi paloiksi. Paahda paloja kunnes tofun pinta saa väriä ja loputkin nesteet höyrystyvät
  • Laita lämpöä hieman pienemmälle, lisää öljy ja paista vielä 5-7 min - kunnes tofussa on kullanruskea ja rapea pinta. Lisää valkosipulit ja paista vielä hetki
  • Lisää sekaan kaurakerma, sinappi, mustapippuri sekä silputtu persilja. (säästä vähän persiljaa annoksen koristelua varten). Kiehauta n. 3 minuuttia. Tarvittaessa lisää suolaa tai pippuria - makusi mukaan
  • Lisää pasta ja säästetty keitinvesi kastikkeen sekaan
  • Tarjoile vegejuustoraasteen, persiljan sekä salaatin kera

Vinkit ja muistiinpanot

Punaviini sopii palanpainikkeeksi!
Avainsana carbonara, jalotofu, pekoni, savutofu, spagetti

(Kuva: Pixabay)

Kirjoittanut:
Ville Vankkuri
Julkaistu:
07.10.2021
Kommentit:
Ei vielä kommentteja

Kategoriat: Reseptit

Lukijan vuorovaikutus

Vastaa Peruuta vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Recipe Rating




Explore more

Get our Travel Guide Get Inspiration Get Connected
sipsi kalja vegaanit

Footer

Sipsikaljavegaanit.fi

Origodesign Oy
Iso Roobertinkatu 15 B 8
00120 Helsinki

info@sipsikaljavegaanit.fi

Copyright © 2023 · Origodesign Oy · All rights reserved · Tietoturva ja yksityisyys · Kirjaudu sisään

Sipsikaljaveganismi sosiaalisessa mediassa

  • Facebook
  • GitHub
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube