Pasta alla carbonara on Italian Latiumin alueelle ja erityisesti Rooman kaupungille ominainen pastaruoka. Tässä vegaanisessa ohjeissa vedetään hieman mutkia suoraksi, mutta lopputulos on kuitenkin kaikessa yksinkertaisuudessaan erityisen maukas!

Vegaaninen pasta carbonara (savutofu)
Helppo Italian herkkuruoka!
Ainesosat
- 300 g tofua (jalotofu kylmäsavu, 1 pkt)
- 2 rkl öljyä paistamiseen
- 3 valkosipulin kynttä
- 1 tl Dijon-sinappia
- 2,5 dl kaurakermaa
- 0,5 tl suolaa
- 0,5 tl mustapippuria myllystä
- 300 g spagettia (tai 75-100 g / ruokailija)
- 0,5-1 dl pastan keitinvettä
- puolikas nippu tuoretta persiljaa
- vegejuustoraastetta
- vihersalaattia (esim. lehtisalaatti, tomaatti ym.)
Valmistusohjeet
- Keitä pasta suolalla maustetussa vedessä al denteksi. Valuta siivilässä ja säästä keitinvettä n. 0,5-1 dl myöhempään käyttöön
- Silppua valkosipuli ja persilja
- Ota savutofu paketista ja kuivaa sen pinta talouspaperilla painellen. Revi tofu kuivalle pannulle pieniksi paloiksi. Paahda paloja kunnes tofun pinta saa väriä ja loputkin nesteet höyrystyvät
- Laita lämpöä hieman pienemmälle, lisää öljy ja paista vielä 5-7 min - kunnes tofussa on kullanruskea ja rapea pinta. Lisää valkosipulit ja paista vielä hetki
- Lisää sekaan kaurakerma, sinappi, mustapippuri sekä silputtu persilja. (säästä vähän persiljaa annoksen koristelua varten). Kiehauta n. 3 minuuttia. Tarvittaessa lisää suolaa tai pippuria - makusi mukaan
- Lisää pasta ja säästetty keitinvesi kastikkeen sekaan
- Tarjoile vegejuustoraasteen, persiljan sekä salaatin kera
Vinkit ja muistiinpanot
Punaviini sopii palanpainikkeeksi!
(Kuva: Pixabay)
Vastaa