Piparkakut kuuluvat talveen ja jouluun. Vegaaninen versio ei paljon eroa normiversiosta ja maistuu koko perheelle sekä vieraillekin!

Vegaaninen piparkakkutaikina
Tästä leivot maukkaat vegaaniset piparit
Ainesosat
- 1,5 dl sokeria
- 2 dl tummaa siirappia
- 2 rkl piparkakkumaustetta
- 0,5 tl jauhettua kardemummaa
- 0,5 tl suolaa
- 250 g leivontamargariinia (Suositus: sunnuntai laktoositon)
- 9 dl vehnäjauhoja
- 2 tl ruokasoodaa
- 1 dl kaurakermaa
Valmistusohjeet
- Laita kattilaan sokeri, siirappi, mausteet sekä suola
- Kiehauta niin, että sokeri sulaa. Nosta kattila pois liedeltä. Lisää paloiteltu margariini joukkoon ja anna sen sulaa
- Sekoita erillisessä astiassa jauhot ja ruokasooda
- Lisää vähän kerrallaan jauhoseosta sekä kaurakermaa kattilassa olevan seoksen sekaan varovaisesti käännellen
- Peitä valmis taikina ja nosta se jääkaappiin maustumaan yön yli
- Leivo taikinasta normaalisti pipareita, paista 200-asteisen uunin keskitasolla noin 10-15 minuuttia. Vahdi loppuaika, etteivät piparit pala - Tarkka paistoaika riippuu piparkakun paksuudesta
Vinkit ja muistiinpanot
Piparit sopivat hyvin piparkakkutalon rakentamiseen 🙂
(Kuva: Unsplash)
Moi, millaista kaurakermaa suosittelet? Kauravispiä vai ruokakerman kaltaista?
Hei! Ainakin perinteisen kerman kaltainen kaurakerma toimii hyvin koostumuksensa puolesta!