• Hyppää ensisijaiseen valikkoon
  • Hyppää pääsisältöön
sipsikaljavegaanit logo

Sipsikaljavegaanit

Sipsejä, kaljaa, karkkia ja muuta vegaanista herkkua!

  • Etusivu
  • Reseptit
  • Elintarvikkeet
  • Yhteystiedot
  • Show Search
Hide Search
Etusivu » Vegaaniset reseptit » Vegaaninen piparkakkutaikina
piparkakut

Vegaaninen piparkakkutaikina

Siirry reseptiin Tulosta resepti

Piparkakut kuuluvat talveen ja jouluun. Vegaaninen versio ei paljon eroa normiversiosta ja maistuu koko perheelle sekä vieraillekin!

piparkakut

Vegaaninen piparkakkutaikina

Tästä leivot maukkaat vegaaniset piparit
Tulosta resepti Pin -resepti
Valmistusaika 1 d 50 min
Aterialaji leivonnainen
Keittiö suomalainen
Annoksia 6

Ainesosat
  

  • 1,5 dl sokeria
  • 2 dl tummaa siirappia
  • 2 rkl piparkakkumaustetta
  • 0,5 tl jauhettua kardemummaa
  • 0,5 tl suolaa
  • 250 g leivontamargariinia (Suositus: sunnuntai laktoositon)
  • 9 dl vehnäjauhoja
  • 2 tl ruokasoodaa
  • 1 dl kaurakermaa

Valmistusohjeet
 

  • Laita kattilaan sokeri, siirappi, mausteet sekä suola
  • Kiehauta niin, että sokeri sulaa. Nosta kattila pois liedeltä. Lisää paloiteltu margariini joukkoon ja anna sen sulaa
  • Sekoita erillisessä astiassa jauhot ja ruokasooda
  • Lisää vähän kerrallaan jauhoseosta sekä kaurakermaa kattilassa olevan seoksen sekaan varovaisesti käännellen
  • Peitä valmis taikina ja nosta se jääkaappiin maustumaan yön yli
  • Leivo taikinasta normaalisti pipareita, paista 200-asteisen uunin keskitasolla noin 10-15 minuuttia. Vahdi loppuaika, etteivät piparit pala - Tarkka paistoaika riippuu piparkakun paksuudesta

Vinkit ja muistiinpanot

Piparit sopivat hyvin piparkakkutalon rakentamiseen 🙂
Avainsana gingerbread, joulu, pipari, piparkakku

(Kuva: Unsplash)

Kirjoittanut:
Ville Vankkuri
Julkaistu:
14.12.2021
Kommentit:
2 kommenttia

Kategoriat: Reseptit

Lukijan vuorovaikutus

Kommentit

  1. Nina Kemppinen

    21.12.2021 15:02

    Moi, millaista kaurakermaa suosittelet? Kauravispiä vai ruokakerman kaltaista?

    Vastaa
    • Ville Vankkuri

      22.12.2021 22:09

      Hei! Ainakin perinteisen kerman kaltainen kaurakerma toimii hyvin koostumuksensa puolesta!

      Vastaa

Vastaa Peruuta vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Recipe Rating




Explore more

Get our Travel Guide Get Inspiration Get Connected
sipsi kalja vegaanit

Footer

Sipsikaljavegaanit.fi

Origodesign Oy
Iso Roobertinkatu 15 B 8
00120 Helsinki

info@sipsikaljavegaanit.fi

Copyright © 2023 · Origodesign Oy · All rights reserved · Tietoturva ja yksityisyys · Kirjaudu sisään

Sipsikaljaveganismi sosiaalisessa mediassa

  • Facebook
  • GitHub
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube