• Hyppää ensisijaiseen valikkoon
  • Hyppää pääsisältöön
sipsikaljavegaanit logo

Sipsikaljavegaanit

Sipsejä, kaljaa, karkkia ja muuta vegaanista herkkua!

  • Etusivu
  • Reseptit
  • Elintarvikkeet
  • Yhteystiedot
  • Show Search
Hide Search
Etusivu » Vegaaniset reseptit » Vegaaninen pippuripihvi
lautanen odottaa ruokaa

Vegaaninen pippuripihvi

Siirry reseptiin Tulosta resepti

Pippuripihvi on klassikko joka maistuu ja on varma valinta. Lohkoperunat viimeistelevät nautinnon. Tässä on resepti sekä pihville että kastikkeelle, mutta voit käyttää myös valmiita pihvejä.

lautanen odottaa ruokaa

Vegaaninen pippuripihvi

Tee-se-itse seitanpihvit ja kastike - se ikuinen pihviklassikko
Tulosta resepti Pin -resepti
Valmistusaika 40 min
Aterialaji pihvi
Keittiö eurooppalainen, suomalainen
Annoksia 3

Ainesosat
  

Seitanpihvit

  • 4 dl vehnägluteenijauhoja
  • 0,5 dl korppujauhoja
  • 1,5 tl suolaa
  • 0,5 dl HP-kastiketta
  • 4 rkl soijakastiketta
  • 4 rkl paprikajauhetta
  • 3 rkl rypsiöljyä
  • 2 tl rouhittua mustapippuria
  • 2 dl vettä taikinaan
  • Auringonkukkaöljyä paistamiseen

Kerma-pippurikastike

  • 2 tl vegemargariinia (esim. keiju 70%)
  • 2 dl kaurakermaa
  • 1 rkl sinappia
  • 1 rkl soijakastiketta
  • 1 rkl mustapippurirouhetta
  • 1 tl murskattuja viherpippureita
  • 0,5 tl suolaa

Valmistusohjeet
 

Pihvit

  • Sekoita kuivat ainekset kulhossa. Lisää vesi, rypsiöljy sekä soijakastike
  • Vaivaa taikinaa 2-3 minuuttia tai kunnes rakenne on sopivan kimmoisa. Leikkaa seitantaikina 5 osaan ja muotoile niistä pihvit. Voit käyttää muotoilussa lihanuijaa
  • Keitä pihvejä 5 minuuttia. Kaada pihvien keitinvesi pois ja anna pihvien jäähtyä
  • Paista pihvejä keskilämmöllä öljyssä 2-3 minuuttia molemmilta puolilta

Kastike

  • Sulata margariini paistinpannussa. Lisää kerma ja muut ainekset samalla sekoittaen
  • Keitä kastiketta kasaan muutama minuutti
  • Tarjoile pihvit lohkoperunoiden kera, kerma-pippurikastikkeella kuorrutettuina!

Vinkit ja muistiinpanot

Voit myös käyttää valmiita kaupan pihvejä mikäli niiden itse valmistamiseen ei ole aikaa.
Aloita kastikkeen valmistus kun keität pihvejä.
Avainsana kermakastike, pihvi, pippuri, pippuripihvi

(Kuva: Unsplash)

Kirjoittanut:
Ville Vankkuri
Julkaistu:
11.10.2021
Kommentit:
Ei vielä kommentteja

Kategoriat: Reseptit

Lukijan vuorovaikutus

Vastaa Peruuta vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Recipe Rating




Explore more

Get our Travel Guide Get Inspiration Get Connected
sipsi kalja vegaanit

Footer

Sipsikaljavegaanit.fi

Origodesign Oy
Iso Roobertinkatu 15 B 8
00120 Helsinki

info@sipsikaljavegaanit.fi

Copyright © 2023 · Origodesign Oy · All rights reserved · Tietoturva ja yksityisyys · Kirjaudu sisään

Sipsikaljaveganismi sosiaalisessa mediassa

  • Facebook
  • GitHub
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube