Pippuripihvi on klassikko joka maistuu ja on varma valinta. Lohkoperunat viimeistelevät nautinnon. Tässä on resepti sekä pihville että kastikkeelle, mutta voit käyttää myös valmiita pihvejä.

Vegaaninen pippuripihvi
Tee-se-itse seitanpihvit ja kastike - se ikuinen pihviklassikko
Ainesosat
Seitanpihvit
- 4 dl vehnägluteenijauhoja
- 0,5 dl korppujauhoja
- 1,5 tl suolaa
- 0,5 dl HP-kastiketta
- 4 rkl soijakastiketta
- 4 rkl paprikajauhetta
- 3 rkl rypsiöljyä
- 2 tl rouhittua mustapippuria
- 2 dl vettä taikinaan
- Auringonkukkaöljyä paistamiseen
Kerma-pippurikastike
- 2 tl vegemargariinia (esim. keiju 70%)
- 2 dl kaurakermaa
- 1 rkl sinappia
- 1 rkl soijakastiketta
- 1 rkl mustapippurirouhetta
- 1 tl murskattuja viherpippureita
- 0,5 tl suolaa
Valmistusohjeet
Pihvit
- Sekoita kuivat ainekset kulhossa. Lisää vesi, rypsiöljy sekä soijakastike
- Vaivaa taikinaa 2-3 minuuttia tai kunnes rakenne on sopivan kimmoisa. Leikkaa seitantaikina 5 osaan ja muotoile niistä pihvit. Voit käyttää muotoilussa lihanuijaa
- Keitä pihvejä 5 minuuttia. Kaada pihvien keitinvesi pois ja anna pihvien jäähtyä
- Paista pihvejä keskilämmöllä öljyssä 2-3 minuuttia molemmilta puolilta
Kastike
- Sulata margariini paistinpannussa. Lisää kerma ja muut ainekset samalla sekoittaen
- Keitä kastiketta kasaan muutama minuutti
- Tarjoile pihvit lohkoperunoiden kera, kerma-pippurikastikkeella kuorrutettuina!
Vinkit ja muistiinpanot
Voit myös käyttää valmiita kaupan pihvejä mikäli niiden itse valmistamiseen ei ole aikaa. Aloita kastikkeen valmistus kun keität pihvejä.
(Kuva: Unsplash)
Vastaa