Kebab on monelle rakas pikaruoka. Pitakebabissa on totutusti maittava vöner, jogurttikastike sekä maittava kasvistäyte. Nam!

Vegaaninen pitakebab (vönerkebab)
Helppo ja täyttävä pitakebab-ohje. Täytteenä vegaanista döneriä eli vöneriä
Ainesosat
Jogurttikastike
- 2 dl maustamatonta soijajogurttia
- 3 rkl neitsytoliiviöljyä
- 0,5 sitruunan mehu
- 0,5 dl hienonnettua korianteria (plus hieman täytteen päälle)
- 0,5 tl suolaa
- 0,5 tl mustapippurirouhetta
Täyte
- 2 tomaattia
- 0,5 kurkkua
- 0,5 dl hienonnettua persiljaa
- 400 g Vöneriä (= 2 pkt)
- öljyä paistamiseen
- 4 pitaleipätaskua
Valmistusohjeet
Jogurttikastike
- Sekoita jogurtti, oliiviöljy ja sitruunamehu kulhossa
- Hienonna korianteri ja lisää seokseen
- Mausta seos suolalla ja pippurilla, laita jääkaappiin maustumaan
Täyte ja valmistus
- Leikkaa tomaatti pieniksi kuutioiksi ja kurkku pieniksi siivuiksi. Sekoita kulhossa yhteen persiljan kanssa
- Paista vönersiivut pannussa öljyssä - kunnes ne saavat väriä ja ovat rapeita
- Lämmitä pitaleivät uunissa tai leivänpaahtimessa
- Täytä taskut jogurttikastikkeella, tomaatti-kurkkuseoksella sekä Vönerillä. Viimeistele korianterilla
Vinkit ja muistiinpanot
Tarkista pakkauksesta, että valitsemasi soijajogurtti ei sisällä vaniljamakua. Monesti näin on ja se ei sovi tähän kastikkeeseen
(Kuva: Pixabay)
Vastaa