Pizza bolognese on monelle tuttu perusherkku. Vege-bolognese-kastike tehdään vegejauhiksesta. Pizza maistuu tunnetusti vielä seuraavanakin päivänä!

Vegaaninen pizza bolognese
Perinteinen vegejauhelihapizza
Ainesosat
Taikina
- 1 pss kuivahiivaa
- 5 dl vehnäjauhoja
- 2 dl vettä
- 1 tl siirappia
- 3 rkl rypsiöljyä
- 1 tl suolaa
Kastike
- oliiviöljyä paistamiseen
- 250 g vegejauhista (esim. pirkka)
- 1 tlk arrabbiata pastakastiketta (esim. pirkka)
- 150 g vegejuustoraastetta (esim. valio oddlygood)
- kuivattua oreganoa tai pizzamaustetta
- mustapippurirouhetta
Valmistusohjeet
Taikina
- Sekoita kulhossa 1 dl vehnäjauhoja sekä kuivahiiva. Kaada joukkoon kädenlämpöinen vesi, sekoita
- Lisää kulhoon rypsiöljy, siirappi ja suola. Lisää loput jauhot erissä sekoittaen
- Vaivaa taikinaa jauhotulla pöydällä n. 5 minuutin ajan kunnes se on venyvää
- Laita taikina takaisin kulhoon ja anna sen kohota liinan alla vedottomassa tilassa 45 minuuttia
Kastike
- Kuumenna oliiviöljy pannulla ja paista vegejauhiksen pinta ruskeaksi. Lisää arrabbiata pastakastike ja anna hautua miedolla lämmöllä n. 5 minuuttia. Mausta oreganolla tai pizzamausteella
- Kaulitse pizzapohja leivinarkin päälle ja siirrä uuninpellille. Levitä kastike pohjan päälle ja ripottele vegejuustoraaste
- Paista 250-asteisen uunin ylätasolla 8-12 minuuttia
- Ota valmis pizza uunista ja ripottele päälle oreganoa tai pizzamaustetta sekä mustapippuria
Vinkit ja muistiinpanot
Voit laittaa päälle myös tuoretta oreganoa. Huomaa paistaessasi että vegejuustot eivät ruskistu.
(Kuva: Unsplash)
Vastaa