Porkkanakakku on kaikille tuttu herkku. Kostea ja nautinnollinen elämys jokaiselle makunystyrälle. Helppo valmistaa vegaanisena!

Vegaaninen porkkanakakku
Mausteinen ja maistuva klassikko
Ainesosat
Kakkupohja
- 300 g porkkanaa (2-4 kpl)
- 3,5 dl fariinisokeria
- 2 dl rypsiöljyä
- 1,5 dl kaurajuomaa
- 5,5 dl vehnäjauhoja
- 0,5 dl perunajauhoja
- 2 tl leivinjauhetta
- 1 tl kanelia
- 0,5 tl jauhettua neilikkaa
Kuorrute
- 50 g vegaanista margariinia
- 150 g kaurapohjaista ”tuorejuustoa” (esim. oatly påmackan)
- 1 dl tomusokeria
- 0,5 dl mantelilastuja
Vuokaan
- 1 tl margariinia (vegaanista)
- 2 rkl korppujauhoja
Valmistusohjeet
Kakkupohja
- Kuori ja raasta porkkana hienoksi
- Sekoita kulhossa fariinisokeri, öljy sekä kaurajuoma. Sekoita toisessa kulhossa kuivat aineet. Yhdistä seokset, lisää porkkanaraaste ja sekoita tasaiseksi
- Aseta leivinpaperi irtopohjavuoan (halk. n. 24 cm) pohjalle. Laita vuoan reunoihin voita ja korppujauhota. Kaada taikina vuokaan
- Paista 175-asteisessa uunissa noin 45 minuuttia. Ota uunista ja anna jäähtyä
Kuorrute
- Sekoita huoneenlämpöinen margariini sekä tuorejuusto. Siivilöi joukkoon tomusokeri samalla sekoittaen
- Paahda mantelilastuja kuumalla kuivalla paistinpannulla muutama minuutti samalla sekoittaen
- Levitä kuorrute kakun päälle ja ripottele mantelilastut
Vinkit ja muistiinpanot
Nautitaan hyvässä seurassa esim. teen kera. Säilytä kakku jääkaapissa.
(Kuva: Pixabay)
Vastaa