• Hyppää ensisijaiseen valikkoon
  • Hyppää pääsisältöön
sipsikaljavegaanit logo

Sipsikaljavegaanit

Sipsejä, kaljaa, karkkia ja muuta vegaanista herkkua!

  • Etusivu
  • Reseptit
  • Elintarvikkeet
  • Yhteystiedot
  • Show Search
Hide Search
Etusivu » Vegaaniset reseptit » Vegaaninen porkkanakakku
porkkanakakku

Vegaaninen porkkanakakku

Siirry reseptiin Tulosta resepti

Porkkanakakku on kaikille tuttu herkku. Kostea ja nautinnollinen elämys jokaiselle makunystyrälle. Helppo valmistaa vegaanisena!

porkkanakakku

Vegaaninen porkkanakakku

Mausteinen ja maistuva klassikko
Tulosta resepti Pin -resepti
Valmistusaika 1 tunnin hr
Aterialaji jälkiruoka, kakku
Keittiö amerikkalainen
Annoksia 12

Ainesosat
  

Kakkupohja

  • 300 g porkkanaa (2-4 kpl)
  • 3,5 dl fariinisokeria
  • 2 dl rypsiöljyä
  • 1,5 dl kaurajuomaa
  • 5,5 dl vehnäjauhoja
  • 0,5 dl perunajauhoja
  • 2 tl leivinjauhetta
  • 1 tl kanelia
  • 0,5 tl jauhettua neilikkaa

Kuorrute

  • 50 g vegaanista margariinia
  • 150 g kaurapohjaista ”tuorejuustoa” (esim. oatly påmackan)
  • 1 dl tomusokeria
  • 0,5 dl mantelilastuja

Vuokaan

  • 1 tl margariinia (vegaanista)
  • 2 rkl korppujauhoja

Valmistusohjeet
 

Kakkupohja

  • Kuori ja raasta porkkana hienoksi
  • Sekoita kulhossa fariinisokeri, öljy sekä kaurajuoma. Sekoita toisessa kulhossa kuivat aineet. Yhdistä seokset, lisää porkkanaraaste ja sekoita tasaiseksi
  • Aseta leivinpaperi irtopohjavuoan (halk. n. 24 cm) pohjalle. Laita vuoan reunoihin voita ja korppujauhota. Kaada taikina vuokaan
  • Paista 175-asteisessa uunissa noin 45 minuuttia. Ota uunista ja anna jäähtyä

Kuorrute

  • Sekoita huoneenlämpöinen margariini sekä tuorejuusto. Siivilöi joukkoon tomusokeri samalla sekoittaen
  • Paahda mantelilastuja kuumalla kuivalla paistinpannulla muutama minuutti samalla sekoittaen
  • Levitä kuorrute kakun päälle ja ripottele mantelilastut

Vinkit ja muistiinpanot

Nautitaan hyvässä seurassa esim. teen kera.
Säilytä kakku jääkaapissa.
Avainsana juustokakku, makea, omenapiirakka, porkkana, porkkanaraaste

(Kuva: Pixabay)

Kirjoittanut:
Ville Vankkuri
Julkaistu:
26.09.2021
Kommentit:
Ei vielä kommentteja

Kategoriat: Reseptit

Lukijan vuorovaikutus

Vastaa Peruuta vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Recipe Rating




Explore more

Get our Travel Guide Get Inspiration Get Connected
sipsi kalja vegaanit

Footer

Sipsikaljavegaanit.fi

Origodesign Oy
Iso Roobertinkatu 15 B 8
00120 Helsinki

info@sipsikaljavegaanit.fi

Copyright © 2023 · Origodesign Oy · All rights reserved · Tietoturva ja yksityisyys · Kirjaudu sisään

Sipsikaljaveganismi sosiaalisessa mediassa

  • Facebook
  • GitHub
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube