Pyttipanny on helppo ja maukas arkiruoka. Tai mättöruoka. Monipuoliset makuvivahteet tuottavat tutun ja maittavan päivällisen, illallisen tai lounaan. Tässä versiossa käytetään tofua.

Vegaaninen pyttipannu (tofu)
Spydäri, pyttis, pyttäri jne. vakioruoka
Ainesosat
- 5 isoa keitettyä perunaa
- 1 bataatti
- 1 palsternakka
- 2 pkt tofua
- 6 lehtikaalin lehteä
- Öljyä
- Ruohosipulia
- Paprikajauhetta
- Suolaa
- Ketsuppia tai paseerattua tomaattia
Valmistusohjeet
- Kuori ja keitä perunat, bataatti ja palsternakka. Keittoaika n. 30 minuuttia. Kun ovat kypsiä, paloittele
- Ruskista pannulla runsaassa öljyssä kuutioitu tofu
- Lisää joukkoon perunat, bataatti, palsternakka sekä pilkottu lehtikaali. Paista kunnes kasvikset ovat ruskistuneet
- Lisää paprikajauhe ja ruohosipuli, mausta suolalla maun mukaan
- Tarjoile ruoka paseeratun tomaatin tai ketsupin kanssa
Vinkit ja muistiinpanot
Pikapyttipannun saat kun käytät pakastejuureksia. Muista että kun pannua tekee reilun annoksen, siitä saa ruokaisan salaatin osan seuraavana päivänä
(Kuva: Unsplash)
Vastaa