• Hyppää ensisijaiseen valikkoon
  • Hyppää pääsisältöön
sipsikaljavegaanit logo

Sipsikaljavegaanit

Sipsejä, kaljaa, karkkia ja muuta vegaanista herkkua!

  • Etusivu
  • Reseptit
  • Elintarvikkeet
  • Yhteystiedot
  • Show Search
Hide Search
Etusivu » Vegaaniset reseptit » Vegaaninen raparperipiirakka

Vegaaninen raparperipiirakka

Siirry reseptiin Tulosta resepti

Raparperi eli tarharaparperi (Rheum rhabarbarum) on tatarkasveihin kuuluva erittäin hapan vihannes, jonka meheviä varsia käytetään ruokana.

Raparperia voidaan käyttää esimerkiksi piirakoissa, kiisselissä ja hilloissa.

Tässä näppärä resepti, joka ei jätä ketään kylmäksi.

Vegaaninen raparperipiirakka

Ville Vankkuri
Raparperipiirakka on suomalainen varma valinta
Tulosta resepti Pin -resepti
Valmistusaika 1 tunnin hr
Aterialaji jälkiruoka
Keittiö suomalainen
Annoksia 6

Ainesosat
  

Piirakkapohja

  • 3 dl kaurajuomaa
  • 1,5 dl rypsiöljyä
  • 1 dl sokeria
  • 1 dl fariinisokeria
  • 5 dl vehnäjauhoja
  • 3 rkl perunajauhoja
  • 1 tl kardemummaa
  • 1 tl vaniljasokeria
  • 2 tl leivinjauhetta
  • 0,5 tl suolaa

Raparperi

  • 300 g raparperinvarsia pilkottuna

Muruseos

  • 1,5 dl vehnäjauhoja
  • 0,5 dl fariinisokeria
  • 0,25 tl suolaa
  • 50 g margariinia

Valmistusohjeet
 

  • Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen
  • Tee muruseos: Nypi margariini, fariinisokeri, jauhot ja suola murumaiseksi seokseksi. Laita seos odottamaan
  • Pilko raparperin varret paloiksi
  • Sekoita kaurajuoma, öljy ja sokerit
  • Sekoita keskenään kuivat aineet ja lisää ne muutamassa erässä öljy-kaurajuomaseokseen. Sekoita tasaiseksi, mutta älä enempää kuin on tarpeen
  • Ota vuoka, halkaisijaltaan 24cm tai suurempi tai n. 25 x 30cm. Asettele leivinpaperi pohjalle ja sivuille ja kaada taikina vuokaan. Laita raparperinpalat taikinan päälle
  • Murustele muruseos päälle
  • Nosta vuoka uuniin ja paista noin 30 minuuttia. Kokeile kypsyyttä tikun avulla: Piirakka on valmis, kun keskelle tökättyyn tikkuun ei tartu taikinaa
  • Anna piirakan jäähtyä kokonaan ennen kuin leikkaat sen paloiksi. Tarjoile vegaanisen vaniljakastikkeen tai jäätelön kera

Vinkit ja muistiinpanot

Nautitaan yksin (tai) hyvässä seurassa
Avainsana herkku, jälkiruoka, murupohja, piirakka, piiras, raparperi

Kirjoittanut:
Ville Vankkuri
Julkaistu:
25.08.2021
Kommentit:
Ei vielä kommentteja

Kategoriat: Reseptit

Lukijan vuorovaikutus

Vastaa Peruuta vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Recipe Rating




Explore more

Get our Travel Guide Get Inspiration Get Connected
sipsi kalja vegaanit

Footer

Sipsikaljavegaanit.fi

Origodesign Oy
Iso Roobertinkatu 15 B 8
00120 Helsinki

info@sipsikaljavegaanit.fi

Copyright © 2023 · Origodesign Oy · All rights reserved · Tietoturva ja yksityisyys · Kirjaudu sisään

Sipsikaljaveganismi sosiaalisessa mediassa

  • Facebook
  • GitHub
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube