Jouluun kuuluu riisipuuro. Vegaaninen versio valmistuu kätevästi kaurakerman avustamana. Maidon puuttuessa valmistusprosessi on helpompi.

Vegaaninen riisipuuro (kaurakerma)
Vegaaninen riisipuuro on herkullinen
Ainesosat
- 8 dl vettä
- 2 dl puuroriisiä
- 2 dl kaurakermaa
- 1 tl suolaa
- 1 1 manteli
Valmistusohjeet
- Keitä 7dl vettä kiehuvaksi, lisää riisit joukkoon. Anna kiehua hiljalleen kansi suljettuna noin 25 - 30 minuuttia - kunnes riisit ovat kypsiä. Sekoita puuroa kiehumisen aikana. Jos puuro alkaa vaikuttaa liian paksulta, lisää n. 0,5-1dl vettä
- Halutessasi lisää puuroon manteli
- Kaada lopuksi kaurakerma sekaan ja sekoita tasaiseksi. Anna hautua vielä noin 5 minuuttia, mausta suolalla
Vinkit ja muistiinpanot
Riisipuuron kanssa sopii tunnetusti kaneli, sokeri ja margariinisilmä
(Kuva: Pixabay)
Vastaa