Rullakebab on aivan loistava ja herkullinen mättöruoka. Tässä reseptissä se valmistetaan alusta loppuun itse ja tunnetusti tällöin lopputulos on maukkain!

Vegaaninen rullakebab
Kebab-ohje alusta loppuun itse tehtynä
Ainesosat
Kebableipä
- 5 dl vehnäjauhoja
- 1 pss kuivahiivaa
- 2 tl sokeria
- 1 tl suolaa
- 2,5 dl vettä
- 2 rkl oliiviöljyä
Jogurttikastike
- 2 dl vegaanista (turkkilaista) jogurttia
- 2 valkosipulinkynttä
- 0,5 tl suolaa
Tomaattikastike
- 1 dl tomaattipyrettä
- 1 dl vettä
- 1 tl sokeria
- 1 tl srirachaa
- Suolaa ja mustapippuria
Lisäksi
- Seitankebia lastuina
- Öljyä paistamiseen
- Täytteeksi salaattia, kurkkua, tomaattia, paprikaa, marinoitua punakaalia, punasipulia
- Jalapenoviipaleita
Valmistusohjeet
Kebableipä
- Sekoita vehnäjauhot, kuivahiiva, sokeri ja suola kulhossa. Lisää n. 40-asteinen vesi sekä öljy. Vaivaa taikinaa n. 10 minuuttia. Kohota n. puoli tuntia
- Jaa taikina neljään osaan ja kaulitse ne ohuiksi suorakaiteen muotoisiksi levyiksi. Paista 250-asteisessa uunissa n. 7 minuuttia, jolloin leivät ovat saaneet hieman väriä. Täytä leivät heti, jotta ne saa käärittyä helposti
Jogurtti- ja tomaattikastikkeet
- Sekoita kuoritut ja puristetut valkosipulinkynnet jogurtin joukkoon, mausta suolalla
- Kuumenna kattilassa tomaattipyre, vesi sekä sokeri kiehuvaksi. Lisää srirachaa oman maun mukaan. Mausta suolalla ja pippurilla
Rullakebabin valmistaminen
- Paista kebablastut runsaassa öljyssä pannulla
- Levitä lämpimälle leivälle täytteet: kasvikset, seitanlastut, kastikkeet, jalapenot. Rullaa kebab varovasti tiukaksi rullaksi
Vinkit ja muistiinpanot
Samaa reseptiä voi käyttää myös pitakebabin valmistamiseen
(Kuva: Pixabay)
Vastaa