• Hyppää ensisijaiseen valikkoon
  • Hyppää pääsisältöön
sipsikaljavegaanit logo

Sipsikaljavegaanit

Sipsejä, kaljaa, karkkia ja muuta vegaanista herkkua!

  • Etusivu
  • Reseptit
  • Elintarvikkeet
  • Yhteystiedot
  • Show Search
Hide Search
Etusivu » Vegaaniset reseptit » Vegaaninen rullakebab
kebableipää

Vegaaninen rullakebab

Siirry reseptiin Tulosta resepti

Rullakebab on aivan loistava ja herkullinen mättöruoka. Tässä reseptissä se valmistetaan alusta loppuun itse ja tunnetusti tällöin lopputulos on maukkain!

kebableipää

Vegaaninen rullakebab

Kebab-ohje alusta loppuun itse tehtynä
Tulosta resepti Pin -resepti
Valmistusaika 1 hr
Aterialaji kebab
Keittiö kreikkalainen, turkkilainen
Annoksia 4

Ainesosat
  

Kebableipä

  • 5 dl vehnäjauhoja
  • 1 pss kuivahiivaa
  • 2 tl sokeria
  • 1 tl suolaa
  • 2,5 dl vettä
  • 2 rkl oliiviöljyä

Jogurttikastike

  • 2 dl vegaanista (turkkilaista) jogurttia
  • 2 valkosipulinkynttä
  • 0,5 tl suolaa

Tomaattikastike

  • 1 dl tomaattipyrettä
  • 1 dl vettä
  • 1 tl sokeria
  • 1 tl srirachaa
  • Suolaa ja mustapippuria

Lisäksi

  • Seitankebia lastuina
  • Öljyä paistamiseen
  • Täytteeksi salaattia, kurkkua, tomaattia, paprikaa, marinoitua punakaalia, punasipulia
  • Jalapenoviipaleita

Valmistusohjeet
 

Kebableipä

  • Sekoita vehnäjauhot, kuivahiiva, sokeri ja suola kulhossa. Lisää n. 40-asteinen vesi sekä öljy. Vaivaa taikinaa n. 10 minuuttia. Kohota n. puoli tuntia
  • Jaa taikina neljään osaan ja kaulitse ne ohuiksi suorakaiteen muotoisiksi levyiksi. Paista 250-asteisessa uunissa n. 7 minuuttia, jolloin leivät ovat saaneet hieman väriä. Täytä leivät heti, jotta ne saa käärittyä helposti

Jogurtti- ja tomaattikastikkeet

  • Sekoita kuoritut ja puristetut valkosipulinkynnet jogurtin joukkoon, mausta suolalla
  • Kuumenna kattilassa tomaattipyre, vesi sekä sokeri kiehuvaksi. Lisää srirachaa oman maun mukaan. Mausta suolalla ja pippurilla

Rullakebabin valmistaminen

  • Paista kebablastut runsaassa öljyssä pannulla
  • Levitä lämpimälle leivälle täytteet: kasvikset, seitanlastut, kastikkeet, jalapenot. Rullaa kebab varovasti tiukaksi rullaksi

Vinkit ja muistiinpanot

Samaa reseptiä voi käyttää myös pitakebabin valmistamiseen
Avainsana jogurttikastike, rullakebab, seitan

(Kuva: Pixabay)

Kirjoittanut:
Ville Vankkuri
Julkaistu:
13.10.2021
Kommentit:
Ei vielä kommentteja

Kategoriat: Reseptit

Lukijan vuorovaikutus

Vastaa Peruuta vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Recipe Rating




Explore more

Get our Travel Guide Get Inspiration Get Connected
sipsi kalja vegaanit

Footer

Sipsikaljavegaanit.fi

Origodesign Oy
Iso Roobertinkatu 15 B 8
00120 Helsinki

info@sipsikaljavegaanit.fi

Copyright © 2023 · Origodesign Oy · All rights reserved · Tietoturva ja yksityisyys · Kirjaudu sisään

Sipsikaljaveganismi sosiaalisessa mediassa

  • Facebook
  • GitHub
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube