Sacherkakku (saks. Sacher-Torte) on perinteinen wieniläinen suklaakakku, jossa on kerros aprikoosihilloa sekä suklaakuorrutus. Ruhtinas Klemens Wenzel von Metternichin keittiömestari Franz Sacher kehitti kakun vuonna 1832.
Herkku joka maistuu lähestulkoon kaikille!

Vegaaninen sacherkakku
Sacherkakku saattaa vaikuttaa monimutkaiselta, mutta se on itse asiassa kohtuullisen helppo valmistaa
Ainesosat
Pohja
- 6 dl vehnäjauhoja
- 3 ¾ dl sokeria
- 1 ¼ dl kaakaojauhetta
- 1 ½ rkl vaniljasokeria
- 1 ½ tl ruokasoodaa
- 1 tl suolaa
- 3 ¾ dl kauramaitoa
- 1 ½ dl rypsiöljyä
- 1 ½ rkl omenaviinietikkaa
Kostutus
- 1 ½ dl vahvaa kahvia
- ¼ dl konjakkia (huomioi ohjeessa)
Täyte
- 3 dl aprikoosihilloa tai -marmeladia
Kuorrute
- 150 g vegaanista tummaa suklaata
- 1 dl soijavispikermaa
Valmistusohjeet
Kakkupohja
- Voitele ja jauhota n. 22cm halkaisijan irtopohjavuoka. Laita uuni kuumenemaan 175 asteeseen
- Sekoita ensin kuivat aineet keskenään. Sitten sekoita nesteet keskenään. Yhdistä ja sekoita tasaiseksi
- Kaada taikina jauhotettuun vuokaan ja paista kakkua n. tunti. Kakku on kypsä, kun sen keskelle työnnettyyn cocktailtikkuun ei tartu taikinaa. Kun kakku on valmis, ota se uunista ja odota kunnes se on jäähtynyt täysin
Rakentaminen
- Kumoa kakku tasolle ja halkaise se kolmeksi kerrokseksi
- Nosta pohjakerros varovasti tarjoiluvadille ja kostuta se pullasudin avulla kahvilla. Halutessasi lisää kahvin joukkoon konjakkia - vähennä tällöin kahvin määrää. Levitä noin puolet aprikoosihillosta ja nosta keskimmäinen kerros päälle
- Kokoa loput kakusta samaan tapaan. Kostuta myös ylin kerros ja sivele vielä ohut kerros hilloa kakun pinnalle
- Peitä kakku ja nosta se viileään tekeytymään
Kuorruttaminen ja tarjoilu
- Paloittele suklaa kattilaan, lisää joukkoon soijavispikerma. Kuumenna miedolla lämmöllä sekoittaen, kunnes suklaa on sulanut ja seos on tasaista. Anna kuorrutteen jäähtyä hetki, sitten valuta se sitten vähitellen kakun päälle - tasoita halutessasi
- osta kakku viileään odottamaan tarjoilua
- Kakku säilyy viileässä useita päiviä, kunhan suojaat sen hyvin - näin vältät muiden jääkaapin ruokien maun tarttumisen kakkuun
Vinkit ja muistiinpanot
Sopii loistavasti mihin tahansa juhliin, aamiaiselle tai brunssille!
Vastaa