• Hyppää ensisijaiseen valikkoon
  • Hyppää pääsisältöön
sipsikaljavegaanit logo

Sipsikaljavegaanit

Sipsejä, kaljaa, karkkia ja muuta vegaanista herkkua!

  • Etusivu
  • Reseptit
  • Elintarvikkeet
  • Yhteystiedot
  • Show Search
Hide Search
Etusivu » Vegaaniset reseptit » Vegaaninen sacherkakku
sacher-kakku

Vegaaninen sacherkakku

Siirry reseptiin Tulosta resepti

Sacherkakku (saks. Sacher-Torte) on perinteinen wieniläinen suklaakakku, jossa on kerros aprikoosihilloa sekä suklaakuorrutus. Ruhtinas Klemens Wenzel von Metternichin keittiömestari Franz Sacher kehitti kakun vuonna 1832.

Herkku joka maistuu lähestulkoon kaikille!

sacher-kakku

Vegaaninen sacherkakku

Sacherkakku saattaa vaikuttaa monimutkaiselta, mutta se on itse asiassa kohtuullisen helppo valmistaa
Tulosta resepti Pin -resepti
Valmistusaika 1 hr 40 min
Aterialaji kakku
Keittiö itävaltalainen
Annoksia 6

Ainesosat
  

Pohja

  • 6 dl vehnäjauhoja
  • 3 ¾ dl sokeria
  • 1 ¼ dl kaakaojauhetta
  • 1 ½ rkl vaniljasokeria
  • 1 ½ tl ruokasoodaa
  • 1 tl suolaa
  • 3 ¾ dl kauramaitoa
  • 1 ½ dl rypsiöljyä
  • 1 ½ rkl omenaviinietikkaa

Kostutus

  • 1 ½ dl vahvaa kahvia
  • ¼ dl konjakkia (huomioi ohjeessa)

Täyte

  • 3 dl aprikoosihilloa tai -marmeladia

Kuorrute

  • 150 g vegaanista tummaa suklaata
  • 1 dl soijavispikermaa

Valmistusohjeet
 

Kakkupohja

  • Voitele ja jauhota n. 22cm halkaisijan irtopohjavuoka. Laita uuni kuumenemaan 175 asteeseen
  • Sekoita ensin kuivat aineet keskenään. Sitten sekoita nesteet keskenään. Yhdistä ja sekoita tasaiseksi
  • Kaada taikina jauhotettuun vuokaan ja paista kakkua n. tunti. Kakku on kypsä, kun sen keskelle työnnettyyn cocktailtikkuun ei tartu taikinaa. Kun kakku on valmis, ota se uunista ja odota kunnes se on jäähtynyt täysin

Rakentaminen

  • Kumoa kakku tasolle ja halkaise se kolmeksi kerrokseksi
  • Nosta pohjakerros varovasti tarjoiluvadille ja kostuta se pullasudin avulla kahvilla. Halutessasi lisää kahvin joukkoon konjakkia - vähennä tällöin kahvin määrää. Levitä noin puolet aprikoosihillosta ja nosta keskimmäinen kerros päälle
  • Kokoa loput kakusta samaan tapaan. Kostuta myös ylin kerros ja sivele vielä ohut kerros hilloa kakun pinnalle
  • Peitä kakku ja nosta se viileään tekeytymään

Kuorruttaminen ja tarjoilu

  • Paloittele suklaa kattilaan, lisää joukkoon soijavispikerma. Kuumenna miedolla lämmöllä sekoittaen, kunnes suklaa on sulanut ja seos on tasaista. Anna kuorrutteen jäähtyä hetki, sitten valuta se sitten vähitellen kakun päälle - tasoita halutessasi
  • osta kakku viileään odottamaan tarjoilua
  • Kakku säilyy viileässä useita päiviä, kunhan suojaat sen hyvin - näin vältät muiden jääkaapin ruokien maun tarttumisen kakkuun

Vinkit ja muistiinpanot

Sopii loistavasti mihin tahansa juhliin, aamiaiselle tai brunssille!
Avainsana aprikoosi, brunssi, juustokakku, sacher, sacherkakku, suklaakakku, suklaakuorrute

Kirjoittanut:
Ville Vankkuri
Julkaistu:
24.08.2021
Kommentit:
Ei vielä kommentteja

Kategoriat: Reseptit

Lukijan vuorovaikutus

Vastaa Peruuta vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Recipe Rating




Explore more

Get our Travel Guide Get Inspiration Get Connected
sipsi kalja vegaanit

Footer

Sipsikaljavegaanit.fi

Origodesign Oy
Iso Roobertinkatu 15 B 8
00120 Helsinki

info@sipsikaljavegaanit.fi

Copyright © 2023 · Origodesign Oy · All rights reserved · Tietoturva ja yksityisyys · Kirjaudu sisään

Sipsikaljaveganismi sosiaalisessa mediassa

  • Facebook
  • GitHub
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube