Brownie on tiettävästi amerikkalainen keksintö 1800-luvun loppupuolelta. Tämä maukas leivonnainen on helppo tehdä ja se maistuu kaikille!

Vegaaninen suklaabrownie
Tämä brownie maistuu kaikille!
Ainesosat
- 200 g tummaa suklaata
- 100 g margariinia
- 0,75 dl aquafabaa eli kikhernesäilykkeen lientä
- 1 dl sokeria
- 0,5 dl siirappia
- 1 dl kaurajauhoja
- 1 dl vehnäjauhoja
- 1 dl cashewpähkinöitä
- Kaakaojauhetta (koristeluun)
Valmistusohjeet
- Valuta kikhernesäilykkeen liemi (aquafaba) kuppiin
- Sulata paloiteltu suklaa sekä margariini vesihauteessa. Sekoita kevyesti sulattaessa
- Sekoita kulhossa aquafaba, sulatettu suklaa, sokeri sekä siirappi. Sekoita mukaan jauhot ja cashew-pähkinät
- Vuoraa vuoka leivinpaperilla ja kaada taikina siihen. Paista 175 asteessa 40 minuuttia
- Sirottele siivilän avulla kaakaojauhe pintaan (Tämä on suositeltavaa tehdä vasta kun brownie on jäähtynyt, mutta ei pakollista)
Vinkit ja muistiinpanot
Voit halutessasi raastaa brownien pinnalle tummaa suklaata
(Kuva: Unsplash)
Vastaa