Erittäin herkullinen tsatsiki-salaatti saa lisää ruokaisuutta perunasta. Tämä kokonaisuus on helppo tehdä ja käy kevyestä lounaastakin.

Vegaaninen tsatsiki - perunasalaatti
Välimeren salaatti kohtaa perunan
Ainesosat
- 500 g perunoita
- 2,5 dl vegaanista turkkilaista jogurttia (esim. oatly)
- 2-4 valkospulinkynttä
- Puolikas kurkku
- Ripaus suolaa
- 1,5 dl oliiveja
- Tuoretta persiljaa tai tilliä
- 1 keskikokoinen kevätsipuli
- 1 omena (halutessasi)
- kapriksia (halutessasi)
Valmistusohjeet
- Laita perunat kiehumaan (kuori etukäteen tai keittämisen jälkeen)
- Raasta kurkku ja valuta ylimääräinen neste pois siivilässä
- Sekoita kulhossa murskatut valkosipulinkynnet, kurkku sekä jogurtti
- Lisää joukkoon oliiviöljy, suola, halkaistut oliivit sekä yrtit
- Halutessasi pilko joukkoon omena ja lisää kapriksia
- Peitä kulho muovikelmulla ja nosta se jääkaappiin tekeytymään
- Pilko kypsät jäähtyneet perunat ja sekoita tsatsikiin
Vinkit ja muistiinpanot
Vegejogurtin sijaan voit käyttää kaura- tai soijapohjaista creme fraichea
(Kuva: Unsplash)
Vastaa