Helppo ja yksinkertainen uuniruoka, jossa hieman erikoiset makuyhdistelmät ovat erittäin miellyttävät. Lisukkeeksi hummus ja tsatsiki.

Vegaaninen uunikukkakaali syksyisillä mausteilla
Helppo uuniruoka koko perheelle!
Ainesosat
- 1 kukkakaali (iso)
- 3 rkl oliiviöljyä
- 1 tl harissaa
- 1 valkosipulinkynsi
- 4 rkl oliiviöljyä
- 1 tl juustokuminaa
- 1 tl hiutalesuolaa
- mustapippurirouhetta
- 3 rkl lehtipersiljaa hienonnettuna
- 2 rkl minttua hienonnettuna
- 0,5 dl kuivattuja viikunoita pieninä kuutioina
- 0,5 dl kuivattuja aprikooseja pieninä kuutioina
- 3 rkl kuivattuja karpaloita
- 1 dl kuorellisia manteleita rouhittuna
- Hummusta ja tsatsikia
Valmistusohjeet
- Leikkaa kukkakaalin uloimmat lehdet irti. Leikkaa kukkakaalin pohjasta viipale, että se pysyy pystyssä
- Sekoita öljy ja harissa. Laita kukkakaali uunivuokaan ja valuta seos sen päälle
- Paista 175-asteisessa uunissa 1,5 tuntia (tai kunnes kukkakaali on napakan pehmeää)
- Sekoita kulhossa silputtu valkosipuli, öljy, juustokumina, suola sekä pippuri. Lisää seokseen yrtit sekä aprikoosit ja viikunat.
- Lusikoi seos kukkakaalin päälle. Viimeistele karpaloilla ja manteleilla. Tarjoa hummuksen ja tsatsikin kanssa
Vinkit ja muistiinpanot
Jos haluat kypsyttää kukkakaalin nopeammin, esikeitä sitä noin 10 minuuttia ennen uunia.
(Kuva: Unsplash)
Vastaa