Vegaanista pekonia on kaivattu kovasti, ja niitäkin on monta erilaista versiota. Tämä oli yksinkertainen.

Vegaanipekoni
Vegaanipekonia voi käyttää kuten pekonia. Sopii sellaisenaan aamiaiselle papujen viereen tai vaikka (v)BLT-sämppärin väliin tai kastikkeisiin.
Ainesosat
- 4 dl soijahiutaleita
- 5 rkl soijakastiketta
- 2 tl riisiviinietikkaa
- 4 tl tummaa siirappia
- 1-3 tl nestemäistä savuaromia (testaa tykkäätkö mausta!)
- 2 tl grillimaustetta
- 0,5 dl öljyä paistamiseen
Valmistusohjeet
- Sekoita kulhossa seuraavat ainekset: soijakastike, riisiviinietikka, siirappi, grillimauste sekä nestemäinen savuaromi
- Lisää soijahiutaleet ja anna nesteen imeytyä hiutaleisiin
- Paista hiutaleita öljyssä, kunnes ne ovat ruskistuneet
- Ylimääräisen rasva voi poistaa jäähdyttämällä hiutaleet talouspaperin päällä - Tosin se ei ole pakollista
Vinkit ja muistiinpanot
Pekonin kanssa juomaksi sopii parhaiten tietenkin aamukahvi :).
Mikäli kaipaa haastetta, voi katsastaa Gordon Ramsayn äskettäin julkaisseen reseptin vegaani-BLT-sämppäristä. (BLT = Bacon, Lettuce & Tomato)
Vastaa